Sedež podjetja
Pekarna Pečjak, d.o.o.
Dolenjska cesta 442
1291 Škofljica, Slovenija
Telefon: +386 1 36 01 550
Faks: +386 1 36 01 570
E-pošta: info@pekarna-pecjak.si
Osebna izkaznica
Davčna številka: SI 58459774
Matična številka podjetja: 5879612
Transakcijska računa:
NOVA LJUBLJANSKA BANKA, d.d.
02923-0014789730
IBAN: SI56 0292 3001 4789 730
SWIFT: LJBASI2X
UNICREDIT BANK, d. d.
29000-0002023665
IBAN: SI56 2900 0000 2023 665
SWIFT: BACXSI22
Tržišča
• Slovenija
• Hrvaška
• Avstrija
• Nemčija
• Švica
• Slovaška
• Nizozemska
• Švedska
• Velika Britanija
Standardi in priznanja
Standardi poslovanja in proizvodnje
Celoten proizvodni proces že od leta 2000 temelji na načelih in principih HACCP.
International Food Standard (IFS) smo prvič pridobili leta 2006 in od takrat vsako leto. Pomeni strogo vsakoletno preverjanje vseh faz proizvodnega in upravljavskega procesa, ki ga opravljajo mednarodni ocenjevalci.
Leta 2006 smo pridobili standard ISO 9001:2000, ki smo ga leta 2009 nadgradili in prešli na ISO 9001:2008.
Kot prva pekarna v Sloveniji smo pridobili ovalni veterinarski žig, ki dovoljuje proizvodnjo in prodajo izdelkov, nadevanih z mesom. Ustreznost proizvodnje nadzirajo neposredno inšpektorji iz EU.
Redno obnavljamo certifikat halal, ki zagotavlja, da naša proizvodnja ustreza tudi standardom islamske skupnosti.
Standardi in priznanja za izdelke
Leta 2018 smo za vse svoje ekološke testenine pridobili standard Ekoloških živil.
Leta 2016 smo za testenine z visoko vsebnostjo beljakovin Pure pridobili certifikat Inovativno živilo.
Leta 2017 smo za skupino veganskih izdelkov, pridobili certifikat Vegan-label.
Naši izdelki so redno nagrajeni. Od leta 2007 smo prejeli več kot 70 zlatih priznanj Gospodarske zbornice Slovenije za zamrznjeni program, valjane testenine, različne vrste kruha in peciva. Največ, kar devet, jih je prejel skutni burek, pa tudi valjani jušni rezanci, čokoladni navihanček in drugi proizvodi.
Vrhunci
• Razvijamo izdelke s prijazno deklaracijo.
• Razvijamo inovativna obogatena živila.
• Prvi v Sloveniji smo razvili valjane testenine, ki se ne razkuhajo.
• Smo sami razvili novo metodo sušenja testenin in skrajšali postopek sušenja, ne da bi prizadeli kakovost ali okus izdelkov.
• Smo največji proizvajalec bureka v Sloveniji in eden največjih proizvajalcev zamrznjenih živil na Balkanu.
• Delamo z najsodobnejšo tehnologijo za zamrzovanje v jugovzhodni Evropi.
• Razvili smo predvzhajane izdelke, ki jih pred pečenjem ni treba vzhajati.
• Prvi v Sloveniji smo že leta 2004 začeli uporabljati margarino brez škodljivih trans maščobnih kislin.
• Naši senzorični ocenjevalci vsak dan poskusijo kaj novega, dvajsetina novosti pa se prebije na trg.
• Vse izdelke testiramo v lastnem mikrobiološkem in fizikalno-kemijskem laboratoriju.
• Vodstvo podjetja pozna po imenu čisto vse zaposlene.
Vrednote
• Družina. Pekarna Pečjak je družinsko podjetje. Že drugo generacijo ostaja v lasti in pod taktirko družine Pečjak. Podjetje vodijo otroci ustanoviteljev, Silvester, Majda in Tanja, ter njihovi zakonski partnerji.
• Zaposleni. Zadovoljni in lojalni zaposleni so naš najpomembnejši kapital. Podjetje se lahko pohvali z višjimi plačami od branžnega povprečja, zaposlenim pomaga pri izobraževanju glede na poslovne potrebe in njihove želje, organizira redno rekreacijo, tradicionalna srečanja, priskoči na pomoč v socialnih stiskah.
• Kakovost in okusnost izdelkov. Ne glede na cenejše nadomestke uporabljamo naravne, tradicionalne sestavine: sveža jajca in mleko, sir brez dodatkov rastlinskih maščob, kakovostno meso, orehe in sveža jabolka. Pri razvoju receptov za posamezne surovine sodelujemo z dobavitelji in za najbolj občutljive surovine pri dobaviteljih opravljamo lastne presoje. Kakovost naših izdelkov zaokroža obilen nadev, po čemer smo znani doma in v tujini.
• Hitra priprava. Ustvarjamo izdelke, ki so po okusu in kakovosti enaki tradicionalno pripravljeni hrani, ki pa se jih da pripraviti v le pol ure ali celo manj. Zato so napi izdelki priljubljeni v gospodinjstvih, v hotelih in restavracijah, v šolah, vrtcih in bolnišnicah.
Družbena odgovornost
Zelo ponosni smo na to, da nas zaposleni, razen ob upokojitvi, tako rekoč ne zapuščajo. Pri nas so zaposlene cele družine, starši in njihovi odrasli otroci, bratje in sestre; posebno skrb namenjamo zaposlovanju lokalnega prebivalstva in nikoli nismo razmišljali o selitvi proizvodnje iz Slovenije. V naši sredini so ponovno našli svoje mesto v skupnosti invalidi, ljudje s posebnimi potrebami in s težavami v družbi. Veseli smo, da so prav zaposleni tudi naši najzvestejši kupci.
Pomagamo tudi drugim v svoji okolici. Z izdelki pomagamo pri organizaciji družabnih dogodkov različnih društev in združenj, prispevamo pa tudi sredstva za zdravstvene raziskovalne ustanove, športne dejavnosti, otroške aktivnosti in za posameznike, ki potrebujejo pomoč. Vsako leto pomagamo več sto ustanovam in posameznikom.
Kljub temu da kot podjetje rastemo, ves čas manjšamo negativne vplive na okolje. Aluminij v embalaži smo zamenjali s celulozo, manjšamo porabo PVC. Reciklabilne odpadke pred oddajo stiskamo, organske odpadke pa oddajamo v uplinjanje. Del energije pridobivamo iz lastne, 250 kW sončne elektrarne.
Zgodovina
1972
Stanislav Pečjak ustanovi obrtno delavnico za proizvodnjo keksov.
1978
Začetek proizvodnje testenine iz svežih jajc.
1984
Selitev proizvodnje na Škofljico, kjer je še zdaj sedež podjetja.
1991
Začetek proizvodnje zamrznjenih izdelkov.
1994
Nov obrat v Trzinu za proizvodnjo testenin.
1998
Nov obrat v Trzinu za proizvodnjo zamrznjenih izdelkov iz vlečenega in krompirjevega testa (6.000 m2).
2002
Nov obrat v Trzinu za proizvodnjo izdelkov iz listnatega in listnatega kvašenega testa (4.000 m2).
2005
Stanislav Pečjak se upokoji, vodenje podjetja prevzame njegov sin Silvester Pečjak.
2009
Lasten mikrobiološki in fizikalno-kemijski laboratorij.
2010
Podjetje 10 % prometa ustvari v tujini.
2011
Lastna razvojna kuhinja.
2012
Podjetje praznuje 40-letnico z več kot 20 mio € prihodka v Sloveniji in tujini.
2014
Ustanovitev hčerinskega podjetja na Hrvaškem.
2015
Začetek distribucije celovitega zamrznjenega programa živil za zasebni in javni sektor.