Ustvarjati z Ano Roš je priložnost, ki je ne dobi vsak. Zato smo v Pekarni Pečjak z izjemnim navdušenjem pristopili k projektu družbe Tuš, ki se je z vrhunsko kulinarično mojstrico in dobitnico dveh Michelin-ovih zvezdic, odločil na svoje police postaviti izdelke visoke kulinarike dostopne širšemu krogu svojih kupcev.

S ponosom smo ustvarili slovenski izdelek visoke kulinarike v sodelovanju z mojstrico svetovnega slovesa Ano Roš iz Hiše Franko, ki je na voljo v trgovinah Tuš. Skutni njoki s pehtranom.

Silvester Pečjak, direktor Pekarne Pečjak, je bil vesel povabila trgovca Tuš, ki kot pravi » ne govori samo na papirju, ampak dejansko vključuje in daje priložnost slovenskim proizvajalcem«. In nadaljuje: »Epidemija nas je naučila, da moramo dati delo najprej ljudem, ki delajo v naši domovini.« Pekarna Pečjak poleg visoke kakovosti surovin za svoje izdelke, na trgu vedno daje prioriteto lokalnim, slovenskim surovinam.

Veliko znanja in izkušenj je potrebno, da razumeš idejo chefa visoke kulinarike in njegovo recepturo vključiš v proizvodni proces, ne da bi pri tem žrtvoval kvaliteto izdelka. Vsega tega ne manjka dr. Sebastjanu Filip, direktorju proizvodnih procesov. Kakšni izzivi so preračun recepture v proizvodnjo, uporaba spremenjenih tehnik proizvodnje in nabava takšnih količin surovine, ve njegov tim, ki se je v projektu srečeval z njimi.  » Ko govorimo o sto kilogramih ali celo toni in več, pa seveda ne moremo uporabljati teh kuharskih tehnik. Potrebno je prilagoditi surovino na eni strani, kakor tudi tehnološke postopke. » Za izdelavo skutnih njokov s pehtranom, ki so prvi proizvod projekta Ana Roš & Tuš, je bilo potrebne kar tri mesece trdega skupnega dela.

Izdelki so na voljo na policah trgovin Tuš že našli pot do svojih prvih kupcev. Več o projektu najdete na povezavi https://www.youtube.com/watch?v=VQ-4JwRP-tY&feature=youtu.be

Kako skutne njoke s pehtranom, albuminsko skuto in makom v svoji kuhinji pripravi vrhunska Ana Roš si lahko ogledate na posnetku https://www.youtube.com/c/Tu%C5%A1VasSlovenskiTrgovec/videos