Jabolčni zavitek iz vlečenega testa

Klasična dunajska sladica, nadevana s slovenskimi jabolki.
✔ sveže naribana jabolka
✔ bogat nadev in velik delež jabolk v nadevu

  • 100%
    SLO jabolka
  • brez jajc
  • brez mleka
  • vegansko

  • Sveže
  • Zamrznjeno
  • 40 min

Hitro zamrznjeni izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca. / Pečeni izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki je primeren za takojšnje uživanje.

Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

Jabolčni nadev 69 % (jabolka 81 %, sladkor, DROBTINE (PŠENIČNA bela moka, voda, kvas, jodirana sol, sladkor), sončnično olje, palmova maščoba, cimet, naravna aroma, aroma), PŠENIČNA bela moka, voda, sončnično olje, koruzni škrob, jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje jajca, mleko, sojo, oreške (lešnike, orehe, mandlje) in sezam. *rastlinskega izvora

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 811 kJ / 193 kcal
Maščobe 5,9 g
Od tega nasičene maščobe 1,6 g
Ogljikovi hidrati 31 g
Od teh sladkorji 15 g
Prehranske vlaknine 2,0 g
Beljakovine 2,8 g
Sol 0,30 g

Iz embalaže vzemite celoten zavitek.

Peka v pečici

180 – 200 °C 35 – 45 min

Zamrznjen zavitek vzemite iz embalaže in ga položite na pomaščen pekač ali pekač, obložen s papirjem za peko. Pečico segrejte na 180–200 °C in ga pecite 35-45 minut. Postrezite kot sladico.

Pred peko odtajajte

Zavitek je še okusnejši, če ga pred peko odtajate (30–40 minut na sobni temperaturi).

Pred peko poškropite z vodo

Zavitek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Pred peko namastite

Zavitek lahko pred peko premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.