- Sveže
Koruzno mešano pekovsko pecivo s sirom in semeni.
Sestavine
PŠENIČNA bela moka, voda, koncentrat za pripravo koruznega kruha (instant koruzna moka in koruzni zdrob, PŠENIČNA bela moka, koruzni škrob, PŠENIČNI gluten, jodirana sol, encimi), mešanica ribanega SIRA 8 % (SIR edam, cheezerella (SIR (min. 41%), rastlinsko olje (palmovo), voda, krompirjev škrob, emulgirane soli (E341), barvila (E160a)), bučnice 2 %, kvas, jodirana sol, izboljševalec za kruh (PŠENIČNA moka, dekstroza, emulgator: E 472e, sredstvo za uravnavanje kislosti: E 170, encimi, sredstvo za obdelavo moke: E 300). Lahko vsebuje jajca, sojo, orehe, gorčična semena, sezamova semena in volčji bob.
Hranilna vrednost
Na 100 g izdelka | |
---|---|
Energijska vrednost | 1244 kJ / 294 kcal |
Maščobe | 4,7 g |
Od tega nasičene maščobe | 2,0 g |
Ogljikovi hidrati | 51 g |
Od teh sladkorji | 1,3 g |
Prehranske vlaknine | |
Beljakovine | 12 g |
Sol | 1,80 g |
Hranjenje kruha
Pravilno shranjen kruh dlje časa ostane svež. Zato ga je najbolje shranjevati v čiste papirnate vrečke in vrečke iz blaga. Še posebno je to pomembno poleti, ko so pogoji za rast plesni, zaradi višjih temperatur in vlage, boljši.
Kruha ne hranimo blizu zelenjave in sadja.
V kolikor kupimo več kruha kot ga pojemo v dnevu ali dveh, ga svežega razrežimo in zamrznemo. Tako ga lahko vzamemo iz skrinje, ko ga potrebujemo.