- Sveže
Ajdov mešani kruh z orehi
Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.
Sestavine
PŠENIČNA bela moka, koruzna moka in zdrob, voda, koruzni škrob, sončnično olje, PŠENIČNI gluten, jodirana sol, kvas, encimi. Lahko vsebuje mleko, sojo, sezam, lešnike, orehe, mandlje, jajca.
Hranilna vrednost
Na 100 g izdelka | |
---|---|
Energijska vrednost | 1183 kJ/281 kcal |
Maščobe | 4,3 g |
Od tega nasičene maščobe | 0,5 g |
Ogljikovi hidrati | 53 g |
Od teh sladkorji | 0,9g |
Prehranske vlaknine | |
Beljakovine | 10 g |
Sol | 1,40 g |
Recept: Andaluzijski gaspačo postrežemo s koruznim domačim kruhom
Hranjenje kruha
Pravilno shranjen kruh dlje časa ostane svež. Zato ga je najbolje shranjevati v čiste papirnate vrečke in vrečke iz blaga. Še posebno je to pomembno poleti, ko so pogoji za rast plesni, zaradi višjih temperatur in vlage, boljši.
Kruha ne hranimo blizu zelenjave in sadja.
V kolikor kupimo več kruha kot ga pojemo v dnevu ali dveh, ga svežega razrežimo in zamrznemo. Tako ga lahko vzamemo iz skrinje, ko ga potrebujemo.