- Sveže
- Zamrznjeno
- 17 min
- 15 min
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca. / Pečeni izdelek iz kvašenega listnatega testa, ki je primeren za takojšnje uživanje.
Sestavine
PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), kvas, JAJCA, jodirana sol, sladkor, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, oreške (lešnike, orehe, mandlje) in sezam.
Hranilna vrednost
Na 100 g izdelka | |
---|---|
Energijska vrednost | 1290 kJ/308 kcal |
Maščobe | 13 g |
Od tega nasičene maščobe | 6,4 g |
Ogljikovi hidrati | 40 g |
Od teh sladkorji | 2,2 g |
Prehranske vlaknine | 2,5 g |
Beljakovine | 7,2 g |
Sol | 1,20 g |
Iz embalaže vzemite toliko kraljevih štručk, kolikor jih nameravate pripraviti (1-2/osebo). Preostale shranite v zatesnjeni embalaži v zamrzovalnik.
Peka v pečici
Kraljeve štručke vzemite iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (15–20 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in pecite 14-17 minut. Postrezite kot prigrizek ali prilogo.
Recept: Moj rogljič sendvič
Recept: Kraljeve štručke s sirom, jagodami in orehi
Kraljeve štručke prerežete, obložite s kozjim sirom, dišečimi svežimi jagodami in orehovimi jedrci.
Pred peko poškropite z vodo
Kraljeve štručke pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše spečejo in so še bolj rahle.
Naredite si sendvič
Pečene kraljeve štručke prerežite in naredite sendvič.
Temperatura je pomembna
Če štručke pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da pečete štručke in druge jedi iz kvašenega listnatega testa na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).