Piščančji kaneloni

Priljubljen piščančji nadev, v okusnem testu in posebej za to narejenih drobtinicah.

  • piščančje
    meso

11,70 

  • Zamrznjeno
  • 18 min

Panirani hitro zamrznjeni izdelek iz testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Priporočamo uživanje v okviru pestre in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.
Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

Testo: voda, PŠENIČNA bela moka, JAJCA, posneto MLEKO v prahu, sončnično olje, sladkor, jodirana sol. Nadev 30 %: pečeni piščančji trakci 60% (piščančja stegna brez kosti in kože 96 %, sol, glukozni sirup, sušena zelenjava, začimbe in začimbni ekstrakti, dekstroza, arome, antioksidant: E331, škrob, kvasni ekstrakt), riban SIR 40 %. Panada 10 %: JAJCA, DROBTINE (PŠENIČNA bela moka, voda, kvas, jodirana sol, sladkor), PŠENIČNA bela moka, jodirana sol, poper. Lahko vsebuje, sojo, oreške (lešnike, orehe, mandlje) in sezam.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 938 kJ / 224 kcal
Maščobe 9,6 g
Od tega nasičene maščobe 3,0 g
Ogljikovi hidrati 21 g
Od teh sladkorji 2,8 g
Prehranske vlaknine 1,0 g
Beljakovine 13 g
Sol 0,90 g

Iz embalaže vzemite toliko kanelonov, kolikor jih nameravate pripraviti (2-3 na osebo za samostojno jed, 1-2 na osebo, če jih boste postregli kot prilogo). Preostale shranite v zamrzovalnik.

Peka v pečici

170 – 190 °C 25 – 30 min

Pečico ogrejte na 170–190 °C. Zamrznjene kanelone vzamete iz embalaže, jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko, rahlo premažete z oljem in pečete 25–30 minut (dokler niso zlatorumeni). Postrežete kot samostojno jed ali prilogo.

Priprava v mikrovalovni pečici

600-800 W 20 – 25 min

Zamrznjene kanelone vzamete iz embalaže, položite v keramično ali stekleno posodo, jih rahlo premažete z oljem ali vodo, posodo pokrijte in jih postavite v mikrovalovno pečico. Pecite 20–25 minut na 600–800 W. Postrežete kot samostojno jed ali prilogo.

Cvrtje

170 – 180 °C 6 – 8 min

Zamrznjene kanelone vzamete iz embalaže in ocvrete v segretem olju (6–8 minut pri temperaturi 170–180 °C). Postrežete kot samostojno jed ali prilogo.

Odtajanje skrajša čas pečenja

Kanelone lahko spečete zamrznjene ali jih prej odtajate. S tem čas pečenja ali cvrtja skrajšate za približno tretjino. Kanelone za 2–3 minute postavite v mikrovalovno pečico na 600–800 W ali za kakšno uro na sobno temperaturo. Odmrznjene kanelone specite ali ocvrite pri enaki temperaturi kot zamrznjene.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Naša panada je iz svežih jajc, drobtin in začimb

Namesto kupljenih panad pri nas izdelamo svojo panado. Spečemo kruh, ga zmeljemo v drobtine, zmešamo s svežimi stepenimi jajci in začimbami ter uporabimo za pripravo kanelonov.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del kanelonov, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.