- Zamrznjeno
- 6 min
Hitro zamrznjeni polpečeni izdelek iz kvašenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
Testo: PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), kvas, sladkor, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), jodirana sol, posneto MLEKO v prahu. Nadev: riban SIR 16 %, pasterizirana mesnina 12 % (svinjsko meso 72 %, voda, sol, začimbe, sredstvo za zgoščevanje: E 407a, maltodekstrin, dekstroza, stabilizatorji: trifosfati, antioksidant: natrijev eritorbat, izvleček začimb, konzervans: natrijev nitrit), omaka za pizzo 8% (paradižnik, voda, sladkor, jodirana sol, origano). Lahko vsebuje jajca, sojo, oreške (lešnike, mandlje, orehe) in sezam.
Hranilna vrednost
Na 100 g izdelka | |
---|---|
Energijska vrednost | 1561 kJ/370 kcal |
Maščobe | 8,0 g |
Od tega nasičene maščobe | 4,2 g |
Ogljikovi hidrati | 57 g |
Od teh sladkorji | 4,3 g |
Prehranske vlaknine | 3,5 g |
Beljakovine | 16 g |
Sol | 2,00 g |
Pizza je polpečena in nato zamrznjena, zato je čas priprave zelo kratek.
Peka v pečici
Pečico ogrejte na 180–200 °C. Zamrznjeno pico vzemite iz embalaže, jo položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in jo pecite 5–8 minut. Postrezite kot samostojno jed.
Priprava v mikrovalovni pečici
Zamrznjeno pico vzemite iz embalaže, položite na pladenj, primeren za mikrovalovno pečico, in jo postavite v mikrovalovno pečico. Pecite 3–5 minut na 550–700 W. Postrežete kot samostojno jed.
Dodajte nadev
Pizza je že namazana s paradižnikovo omako ter obložena z naribanim sirom in šunko. Lahko pa jo obogatite z dodatki po svojem okusu: zelenjavo, mesninami, različnimi vrstami sira …
Pred shranjevanjem ohladite na pultu
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Dobro zatesnite embalažo
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del pice, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.