- Sveže
Pšenično pekovsko pecivo s polnozrnato moko in sirom.
Sestavine
PŠENIČNA bela moka, voda, mešanica edamca (80 % MLEKO, sol, sirilo) in chezzarelle (20 %, chezarella (SIR (MLEKO, sol, sirilo), palmovo olje, voda, modificiran škrob, MLEČNE beljakovine, sol, barvilo: beta karoten), PŠENIČNA polnozrnata moka 20,8 %, SOJIN drobljenec, lan 1,7 %, preželatiniziran RŽENI slad, RŽENI drobljenec, preželatinizirana PŠENIČNA moka, PŠENIČNI otrobi, sončnično olje, kvas, jodirana sol, emulgator: E472e, E322, RŽENA moka, dekstroza, sredstvo za uravnavanje kislost: E330, E170, sredstvo za obdelavo moke: E300, encimi. Lahko vsebuje sledove jajc, oreškov (orehov, lešnikov, mandljev), sezama, gorčičnega semena in volčjega boba.
Hranilna vrednost
Na 100 g izdelka | |
---|---|
Energijska vrednost | 1362 kJ / 325 kcal |
Maščobe | 10 g |
Od tega nasičene maščobe | 4,5 g |
Ogljikovi hidrati | 43 g |
Od teh sladkorji | 1,5 g |
Prehranske vlaknine | |
Beljakovine | 14 g |
Sol | 1,80 g |
Hranjenje kruha
Pravilno shranjen kruh dlje časa ostane svež. Zato ga je najbolje shranjevati v čiste papirnate vrečke in vrečke iz blaga. Še posebno je to pomembno poleti, ko so pogoji za rast plesni, zaradi višjih temperatur in vlage, boljši.
Kruha ne hranimo blizu zelenjave in sadja.
V kolikor kupimo več kruha kot ga pojemo v dnevu ali dveh, ga svežega razrežimo in zamrznemo. Tako ga lahko vzamemo iz skrinje, ko ga potrebujemo.