Štručka s polnozrnato moko

Štručka z večjim deležem pšenične polnozrnate moke. Malce poseben okus ji dodata
sojin drobljenec in lanena semena.

  • brez jajc
  • vegetarijansko

  • Sveže

Pšenično pekovsko pecivo s polnozrnato moko (vsebuje pražen slad).

Priporočamo uživanje v okviru pestre in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.
Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

PŠENIČNA bela moka, voda, PŠENIČNA polnozrnata moka 23%, SOJIN drobljenec, lan 2%, preželatiniziran RŽENI slad, RŽENI drobljenec, preželatinizirana PŠENIČNA moka, PŠENIČNI otrobi, sončnično olje, kvas, jedilna sol, emulgator: E472e, E322, RŽENA moka, dekstroza, sredstvo za uravnavanje kislost: E330, E170, sredstvo za obdelavo moke: E300, encimi. Lahko vsebuje mleko, jajca, orehe, lešnike, mandlje, arašide in volčji bob.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 1211 kJ / 288 kcal
Maščobe 5,1 g
Od tega nasičene maščobe 0,8 g
Ogljikovi hidrati 47 g
Od teh sladkorji 0,9 g
Prehranske vlaknine 8,2
Beljakovine 10,4 g
Sol 1,40 g

Hranjenje kruha

Pravilno shranjen kruh dlje časa ostane svež. Zato ga je najbolje shranjevati v čiste papirnate vrečke in vrečke iz blaga. Še posebno je to pomembno poleti, ko so pogoji za rast plesni, zaradi višjih temperatur in vlage, boljši.

Kruha ne hranimo blizu zelenjave in sadja.

V kolikor kupimo več kruha kot ga pojemo v dnevu ali dveh, ga svežega razrežimo in zamrznemo. Tako ga lahko vzamemo iz skrinje, ko ga potrebujemo.