- Sveže
Pšenično pekovsko pecivo s polnozrnato moko (vsebuje pražen slad).
Sestavine
PŠENIČNA bela moka, voda, PŠENIČNA polnozrnata moka 23%, SOJIN drobljenec, lan 2%, preželatiniziran RŽENI slad, RŽENI drobljenec, preželatinizirana PŠENIČNA moka, PŠENIČNI otrobi, sončnično olje, kvas, jedilna sol, emulgator: E472e, E322, RŽENA moka, dekstroza, sredstvo za uravnavanje kislost: E330, E170, sredstvo za obdelavo moke: E300, encimi. Lahko vsebuje mleko, jajca, orehe, lešnike, mandlje, arašide in volčji bob.
Hranilna vrednost
Na 100 g izdelka | |
---|---|
Energijska vrednost | 1211 kJ / 288 kcal |
Maščobe | 5,1 g |
Od tega nasičene maščobe | 0,8 g |
Ogljikovi hidrati | 47 g |
Od teh sladkorji | 0,9 g |
Prehranske vlaknine | 8,2 |
Beljakovine | 10,4 g |
Sol | 1,40 g |
Hranjenje kruha
Pravilno shranjen kruh dlje časa ostane svež. Zato ga je najbolje shranjevati v čiste papirnate vrečke in vrečke iz blaga. Še posebno je to pomembno poleti, ko so pogoji za rast plesni, zaradi višjih temperatur in vlage, boljši.
Kruha ne hranimo blizu zelenjave in sadja.
V kolikor kupimo več kruha kot ga pojemo v dnevu ali dveh, ga svežega razrežimo in zamrznemo. Tako ga lahko vzamemo iz skrinje, ko ga potrebujemo.