Burek s čičerikino kremo

Hrustljavo vlečeno testo z nadevom fermentirane čičerikine kreme.
Lahek. Za vse, ki obožujejo čičeriko.
✔ 100% slovenska moka
✔ 100% veganski izdelek
✔ ekološko pridelana čičerika

rinfuza 40 x 240 g
Cena / kg: 8,00

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Without eggs
Without eggs
Without milk
Without milk
Vegan products
Vegan products
Vegetarian products
Vegetarian products

Preparation:

30-35 min (180-200 °C)

30-40 min

Product Description

Hitro zamrznjeni izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Ingredients

Nadev fermentirana čičerikina krema 50 % (voda, čičerikina moka 17,1 %, sončnično olje, jodirana sol, mlečnokislinske bakterije), PŠENIČNA bela moka, voda, sončnično olje, koruzni škrob, jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje mleko, jajca, sojo, oreške in sezam. *rastlinskega izvora

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
904 kJ/216 kcal
Maščobe
10 g
Od tega nasičene maščobe
1,0 g
Ogljikovi hidrati
25 g
Od teh sladkorji
1,4 g
Prehranske vlaknine
1,9 g
Beljakovine
5,5 g
Sol
0,82 g

Priprava

Peka v pečici

30-35 min (180-200 °C)

30-40 min

Bureke vzemite iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (30–40 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in pecite 30–35 minut. Servirajte kot prilogo ali samostojno jed.

Slastni namigi

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Pred peko namastite

Izdelek lahko pred peko premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.

Če imate radi mehko skorjo

Ko bureke vzamete iz pečice, imajo lepo zapečeno in hrustljavo skorjo. Če imate raje mehko skorjo, pa jih takoj po peki za 10 minut pokrijte z mokro krpo.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Hitro zamrznjeni izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Nadev fermentirana čičerikina krema 50 % (voda, čičerikina moka 17,1 %, sončnično olje, jodirana sol, mlečnokislinske bakterije), PŠENIČNA bela moka, voda, sončnično olje, koruzni škrob, jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje mleko, jajca, sojo, oreške in sezam. *rastlinskega izvora

Peka v pečici

30-35 min (180-200 °C)

30-40 min

Bureke vzemite iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (30–40 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in pecite 30–35 minut. Servirajte kot prilogo ali samostojno jed.

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Pred peko namastite

Izdelek lahko pred peko premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.

Če imate radi mehko skorjo

Ko bureke vzamete iz pečice, imajo lepo zapečeno in hrustljavo skorjo. Če imate raje mehko skorjo, pa jih takoj po peki za 10 minut pokrijte z mokro krpo.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Grillita kajmak
    Read more

    Grillita kajmak

    400 g (4 x 100 g)

    Redna cena: 4,90 

    Cena / kg:/ kg: 12,25
    This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
  • Mesni burek
    Read more

    Mesni burek

    780 g (3 x 260 g)

    Redna cena: 7,80 

    Cena / kg:/ kg: 10,00
    This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
  • Okrogli mesni burek
    Read more

    Okrogli mesni burek

    rinfuza 6 x 1,10 kg

    Redna cena: 76,80 

    Cena / kg:/ kg: 11,64
    This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
  • Burek s skuto in špinačo
    Read more

    Burek s skuto in špinačo

    rinfuza 36 x 260 g

    Redna cena: 61,20 

    Cena / kg:/ kg: 6,54
    This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page