Without milk
Without milk
Vegetarian products
Vegetarian products

Jajčni jušni valjani rezanci

V goveji juhi veljajo za eno od najbolj priljubljenih slovenskih jedi.
✔ pripravljeni po tradicionalni metodi
✔ ročno zlaganje in rahljanje med postopkom sušenja
✔ valjanje namesto stiskanja testa za boljšo strukturo testa

400 g
Cena / kg: 8,13

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Without milk
Without milk
Vegetarian products
Vegetarian products

Preparation:

2-3 min

Product Description

Sušene jajčne testenine, ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Ingredients

PŠENIČNI durum zdrob, JAJCA (20 %), voda.
Do 13,5 % vode. Jajca iz hlevske reje.

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
1636 kJ/387 kcal
Maščobe
3,7 g
Od tega nasičene maščobe
1,1 g
Ogljikovi hidrati
71 g
Od teh sladkorji
1,2 g
Prehranske vlaknine
3,4 g
Beljakovine
16 g
Sol
0,10 g

Priporočamo

Na osebo skuhajte: za zakuho za pest jušnih rezancev (15 g), za prilogo slabo prgišče (80 g), za glavno jed pa dobro prgišče (100 g).

Priprava

Kuhanje

2-3 min

Jušne rezance stresite v vrelo juho, skuhajte (2 minute) in postrezite. Lahko pa jih skuhate tudi posebej in jih kuhane stresete v juho. V tem primeru v lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite rezance v lonec in delno pokrijte. Kuhajte jih 2 minute, odcedite in postrezite v juhi ali uporabite za pripravo drugih jedi.

Slastni namigi

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Naj bo lonec dovolj velik

Za kuhanje testenin izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.

Prava zakuha - popolna je juha

Vsaki juhi se poda določena oblika zakuhe. Izberite pravo, da bo juha popolna!

Za enolončnice so primerni mali metuljčki, drobni polži, zvezdice, ribana kaša, rižek ali krpice.

Za govejo juho so tradicionalno najbolj primerna zakuha valjani jušni rezanci, ribana kaša, pa tudi fidelini in kratki fidelini.

V fižolovih in drugih zelenjavnih juhah se odlično obnesejo jušni vlivanci.

V kremne, gladke juhe se podajo ribana kaša, zvezdice in rižek. Posebno radi jih imajo otroci.

Juha dolgo ostane bistra

Jajčne testenine so odlična jušna zakuha, saj se zaradi jajc in durum zdroba ne razkuhajo, juha pa ostane bistra. Pečjakovih jušnih testenin zato ni potrebno kuhati posebej, vkuhate jih lahko neposredno v juho.

Po kitajsko

Pripravite jih z drobno narezanimi koščki zelenjave ali mesa v jedeh iz voka. Skuhajte jih v kropu, odcedite in stresite v vok ali pa jih kar surove primešajte med druge sestavine v voku.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Sušene jajčne testenine, ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

PŠENIČNI durum zdrob, JAJCA (20 %), voda.
Do 13,5 % vode. Jajca iz hlevske reje.

Kuhanje

2-3 min

Jušne rezance stresite v vrelo juho, skuhajte (2 minute) in postrezite. Lahko pa jih skuhate tudi posebej in jih kuhane stresete v juho. V tem primeru v lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite rezance v lonec in delno pokrijte. Kuhajte jih 2 minute, odcedite in postrezite v juhi ali uporabite za pripravo drugih jedi.

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Naj bo lonec dovolj velik

Za kuhanje testenin izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.

Prava zakuha - popolna je juha

Vsaki juhi se poda določena oblika zakuhe. Izberite pravo, da bo juha popolna!

Za enolončnice so primerni mali metuljčki, drobni polži, zvezdice, ribana kaša, rižek ali krpice.

Za govejo juho so tradicionalno najbolj primerna zakuha valjani jušni rezanci, ribana kaša, pa tudi fidelini in kratki fidelini.

V fižolovih in drugih zelenjavnih juhah se odlično obnesejo jušni vlivanci.

V kremne, gladke juhe se podajo ribana kaša, zvezdice in rižek. Posebno radi jih imajo otroci.

Juha dolgo ostane bistra

Jajčne testenine so odlična jušna zakuha, saj se zaradi jajc in durum zdroba ne razkuhajo, juha pa ostane bistra. Pečjakovih jušnih testenin zato ni potrebno kuhati posebej, vkuhate jih lahko neposredno v juho.

Po kitajsko

Pripravite jih z drobno narezanimi koščki zelenjave ali mesa v jedeh iz voka. Skuhajte jih v kropu, odcedite in stresite v vok ali pa jih kar surove primešajte med druge sestavine v voku.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Drobni polži
    Read more

    Drobni polži

    250 g

    Redna cena: 2,00 

    Cena / kg:/ kg: 8,00
    This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
  • Špinačni tortelini
    Read more

    Špinačni tortelini

    1 kg

    Redna cena: 8,95 

    Cena / kg:/ kg: 8,95
    This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
  • Fuži
    Read more

    Fuži

    3 kg

    Redna cena: 19,30 

    Cena / kg:/ kg: 6,43
    This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
  • Eko polširoki pirini rezanci
    Read more

    Eko polširoki pirini rezanci

    1 kg

    Redna cena: 9,30 

    Cena / kg:/ kg: 9,30
    This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page