Preparation:
8-10 min (200-250 °C)
15 min v topli vodi
Product Description
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega testa, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Ingredients
PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), kvas, sladkor, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), jodirana sol, posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje jajca, sojo, oreške in sezam.
Priporočamo
Iz embalaže vzemite toliko kosov testa, kolikor jih nameravate pripraviti (1 na osebo za samostojno jed in 1/2 na osebo za prilogo). Preostale shranite v zamrzovalnik v dobro zatesnjeni embalaži.
Priprava
Peka v pečici
8-10 min (200-250 °C)
15 min v topli vodi
Običajna priprava: testo odtajajte čez noč v hladilniku ali na sobni temperaturi 3 ure.
Hitra priprava: testo postavite za 15 minut v toplo vodo (približno 50 °C), najbolje v plastični vrečki za živila, da preprečite vpijanje vode. To vam bo olajšalo kasnejše valjanje testa.
Pečenje: v ogreti pečici na 200 – 250 °C za 8 – 10 minut. Temperatura in čas pečenja sta odvisna od vrste pečice.
Kuhanje na sopari
8-10 min
120 min
15-30 min
Hlebčke vzemite iz embalaže in jih odtajajte (2 uri na sobni temperaturi, 1–2 minuti v mikrovalovni pečici). Razrežite jih na poljubno velike kose, jih pokrijte in pustite na sobni temperaturi, da vzhajajo (15–30 minut). Koščke nato zložite na podstavek za kuhanje na sopari, ki ga obložite s papirjem za peko, in pokrite kuhajte na sopari 8–10 minut. Servirajte kot prilogo h golažu in podobnim jedem.
Slastni namigi
Zamrznjeno testo pustite čez noč v hladilniku ali vsaj pol ure na sobni temperaturi, preden ga uporabite. Potem ga je lažje razpreti.
Na sobni temperaturi se testo lahko preveč zmehča in postane lepljivo, jed pa lahko tudi izgubi obliko med peko. Zato delajte z manjšimi kosi testa, preostanek pa vmes hranite v hladilniku. Če opazite, da je testo premehko in se z njim ne da delati, ga za 20-30 minut dajte v hladilnik in potem nadaljujte z delom.
Hlebčke razdelite na manjše kose in pripravite picete, lahko pa naredite tudi fokačo. Trajanje pečenja in temperature ustrezno prilagodite.
Testo lahko tudi odtajate, vzhajate, popršite z vodo in spečete namesto kruha (10–13 minut pri 180–200 °C).
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega testa, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), kvas, sladkor, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), jodirana sol, posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje jajca, sojo, oreške in sezam.
Peka v pečici
8-10 min (200-250 °C)
15 min v topli vodi
Običajna priprava: testo odtajajte čez noč v hladilniku ali na sobni temperaturi 3 ure.
Hitra priprava: testo postavite za 15 minut v toplo vodo (približno 50 °C), najbolje v plastični vrečki za živila, da preprečite vpijanje vode. To vam bo olajšalo kasnejše valjanje testa.
Pečenje: v ogreti pečici na 200 – 250 °C za 8 – 10 minut. Temperatura in čas pečenja sta odvisna od vrste pečice.
Kuhanje na sopari
8-10 min
120 min
15-30 min
Hlebčke vzemite iz embalaže in jih odtajajte (2 uri na sobni temperaturi, 1–2 minuti v mikrovalovni pečici). Razrežite jih na poljubno velike kose, jih pokrijte in pustite na sobni temperaturi, da vzhajajo (15–30 minut). Koščke nato zložite na podstavek za kuhanje na sopari, ki ga obložite s papirjem za peko, in pokrite kuhajte na sopari 8–10 minut. Servirajte kot prilogo h golažu in podobnim jedem.
Zamrznjeno testo pustite čez noč v hladilniku ali vsaj pol ure na sobni temperaturi, preden ga uporabite. Potem ga je lažje razpreti.
Na sobni temperaturi se testo lahko preveč zmehča in postane lepljivo, jed pa lahko tudi izgubi obliko med peko. Zato delajte z manjšimi kosi testa, preostanek pa vmes hranite v hladilniku. Če opazite, da je testo premehko in se z njim ne da delati, ga za 20-30 minut dajte v hladilnik in potem nadaljujte z delom.
Hlebčke razdelite na manjše kose in pripravite picete, lahko pa naredite tudi fokačo. Trajanje pečenja in temperature ustrezno prilagodite.
Testo lahko tudi odtajate, vzhajate, popršite z vodo in spečete namesto kruha (10–13 minut pri 180–200 °C).
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.