Without eggs
Without eggs
Vegetarian products
Vegetarian products

Testo za pizzo

Testo za pizze in druge krušne izdelke je že razdeljeno na kose,
vi poskrbite le še za nadev ali ga oblikujete po svojih željah.
✔ primerno za: pizze, kruh, pekovsko pecivo, gluhe štruklje

1 kg
Cena / kg: 4,30

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Without eggs
Without eggs
Vegetarian products
Vegetarian products

Preparation:

8-10 min (200-250 °C)

15 min v topli vodi

Product Description

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega testa, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Ingredients

PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), kvas, sladkor, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), jodirana sol, posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje jajca, sojo, oreške in sezam.

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
1083 kJ/256 kcal
Maščobe
3,1 g
Od tega nasičene maščobe
1,4 g
Ogljikovi hidrati
48 g
Od teh sladkorji
3,0 g
Prehranske vlaknine
2,9 g
Beljakovine
7,5 g
Sol
1,10 g

Priporočamo

Iz embalaže vzemite toliko kosov testa, kolikor jih nameravate pripraviti (1 na osebo za samostojno jed in 1/2 na osebo za prilogo). Preostale shranite v zamrzovalnik v dobro zatesnjeni embalaži.

Priprava

Peka v pečici

8-10 min (200-250 °C)

15 min v topli vodi

Običajna priprava: testo odtajajte čez noč v hladilniku ali na sobni temperaturi 3 ure.
Hitra priprava: testo postavite za 15 minut v toplo vodo (približno 50 °C), najbolje v plastični vrečki za živila, da preprečite vpijanje vode. To vam bo olajšalo kasnejše valjanje testa.
Pečenje: v ogreti pečici na 200 – 250 °C za 8 – 10 minut. Temperatura in čas pečenja sta odvisna od vrste pečice.

Kuhanje na sopari

8-10 min

120 min

15-30 min

Hlebčke vzemite iz embalaže in jih odtajajte (2 uri na sobni temperaturi, 1–2 minuti v mikrovalovni pečici). Razrežite jih na poljubno velike kose, jih pokrijte in pustite na sobni temperaturi, da vzhajajo (15–30 minut). Koščke nato zložite na podstavek za kuhanje na sopari, ki ga obložite s papirjem za peko, in pokrite kuhajte na sopari 8–10 minut. Servirajte kot prilogo h golažu in podobnim jedem.

Slastni namigi

Za lažje delo

Zamrznjeno testo pustite čez noč v hladilniku ali vsaj pol ure na sobni temperaturi, preden ga uporabite. Potem ga je lažje razpreti.

Ne pustite testa predolgo na sobni temperaturi

Na sobni temperaturi se testo lahko preveč zmehča in postane lepljivo, jed pa lahko tudi izgubi obliko med peko. Zato delajte z manjšimi kosi testa, preostanek pa vmes hranite v hladilniku. Če opazite, da je testo premehko in se z njim ne da delati, ga za 20-30 minut dajte v hladilnik in potem nadaljujte z delom.

Picete in fokače

Hlebčke razdelite na manjše kose in pripravite picete, lahko pa naredite tudi fokačo. Trajanje pečenja in temperature ustrezno prilagodite.

Namesto kruha

Testo lahko tudi odtajate, vzhajate, popršite z vodo in spečete namesto kruha (10–13 minut pri 180–200 °C).

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega testa, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), kvas, sladkor, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), jodirana sol, posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje jajca, sojo, oreške in sezam.

Peka v pečici

8-10 min (200-250 °C)

15 min v topli vodi

Običajna priprava: testo odtajajte čez noč v hladilniku ali na sobni temperaturi 3 ure.
Hitra priprava: testo postavite za 15 minut v toplo vodo (približno 50 °C), najbolje v plastični vrečki za živila, da preprečite vpijanje vode. To vam bo olajšalo kasnejše valjanje testa.
Pečenje: v ogreti pečici na 200 – 250 °C za 8 – 10 minut. Temperatura in čas pečenja sta odvisna od vrste pečice.

Kuhanje na sopari

8-10 min

120 min

15-30 min

Hlebčke vzemite iz embalaže in jih odtajajte (2 uri na sobni temperaturi, 1–2 minuti v mikrovalovni pečici). Razrežite jih na poljubno velike kose, jih pokrijte in pustite na sobni temperaturi, da vzhajajo (15–30 minut). Koščke nato zložite na podstavek za kuhanje na sopari, ki ga obložite s papirjem za peko, in pokrite kuhajte na sopari 8–10 minut. Servirajte kot prilogo h golažu in podobnim jedem.

Za lažje delo

Zamrznjeno testo pustite čez noč v hladilniku ali vsaj pol ure na sobni temperaturi, preden ga uporabite. Potem ga je lažje razpreti.

Ne pustite testa predolgo na sobni temperaturi

Na sobni temperaturi se testo lahko preveč zmehča in postane lepljivo, jed pa lahko tudi izgubi obliko med peko. Zato delajte z manjšimi kosi testa, preostanek pa vmes hranite v hladilniku. Če opazite, da je testo premehko in se z njim ne da delati, ga za 20-30 minut dajte v hladilnik in potem nadaljujte z delom.

Picete in fokače

Hlebčke razdelite na manjše kose in pripravite picete, lahko pa naredite tudi fokačo. Trajanje pečenja in temperature ustrezno prilagodite.

Namesto kruha

Testo lahko tudi odtajate, vzhajate, popršite z vodo in spečete namesto kruha (10–13 minut pri 180–200 °C).

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • - 25% Listnato testo (3 + 1 gratis)
    Read more
    NOVO!

    Listnato testo (3 + 1 gratis)

    4 x 500 g

    Redna cena: 13,20 

    Akcijska cena:

    9,90 

    Cena / kg:/ kg: 4,95
    This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
  • Testo za lazanjo
    Read more

    Testo za lazanjo

    5 kg

    Redna cena: 27,50 

    Cena / kg:/ kg: 5,50
    This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
  • Zamrznjeno vlečeno testo
    Read more

    Zamrznjeno vlečeno testo

    Ta izdelek trenutno ni na voljo v spletni trgovini.

  • Listnato kvašeno testo
    Read more

    Listnato kvašeno testo

    600 g

    Redna cena: 4,30 

    Cena / kg:/ kg: 7,17
    This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page