Mednarodni sejem Anuga, ki vsako drugo leto poteka v nemškem Köln-u in je letos potekal pod sloganom »Taste the Future«, še vedno ohranja vodilno vlogo med sejmi s področja prehrambne industrije.   Letošnjega sejma, ki je potekal od 9. do 13. oktobra 2021, se je udeležilo sedemnajst slovenskih podjetij, med njimi tudi naše podjetje (Bimed, […]

Mednarodni sejem Anuga, ki vsako drugo leto poteka v nemškem Köln-u in je letos potekal pod sloganom »Taste the Future«, še vedno ohranja vodilno vlogo med sejmi s področja prehrambne industrije.  

Letošnjega sejma, ki je potekal od 9. do 13. oktobra 2021, se je udeležilo sedemnajst slovenskih podjetij, med njimi tudi naše podjetje (Bimed, Conditus, Delamaris, Ekolife Natura, Indy & Pippa, Ino, Jeruzalem Kras, Mlin Katič, Nimrod, Organa, Pekarna Pečjak, Proslad, Smodin, Stork, Tovarna olja Gea in SAT, Viny Greta).

Anuga prestavlja široko paleto prehranskih izdelkov, ki jih združuje v module: sveži in ohlajeni program, meso, zmrznjena hrana, mlečni izdelki, pekovski izdelki, pijače, bio program in catering.

Sejem je odlična priložnost za srečanje verjetno najpomembnejših proizvajalcev in potencialnih kupcev prehrambne industrije iz vsega sveta, hkrati pa tudi prikaz stanja in trendov, ki bodo krojili prihodnje obdobje. Pekarna Pečjak se je tudi letos predstavila z izbranimi izdelki zamrznjenega programa (fino pekovsko pecivo, burek in palačinke). Podjetje je že sedaj prisotno na kar nekaj tujih trgih in je eden največjih proizvajalcev bureka na območju Evropske Unije.

Zagotovo je bil letošnji dogodek zaradi trenutnih epidemioloških razmer specifičen in v vseh pogledih prilagojen zahtevanim ukrepom. Kljub vsemu se je v Kölnski prestolnici zbral velik del poslovnega sveta industrije hrane in pijač, o uspešnosti sklenjenih poslov pa bo več jasno v naslednjih mesecih.