Vse se je začelo s keksi
Zgodba Pekarne Pečjak se je začela na Vrhniki, v obrtni delavnici, v kateri smo izdelovali kekse. Stanislav Pečjak, Jože Adamič in Herman Kovač so se posla lotili v časih, ko je bilo slovensko podjetništvo še v povojih.
Košarica
0 izdelkov
Trenutni znesek košarice*:
0,00 €
Do brezplačne dostave manjka še 60,00 €
*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.
Že več kot pet desetletij z ljubeznijo in odgovornostjo ustvarjamo prehrambne izdelke najvišje kakovosti. Okuse naše domače kuhinje prenašamo v našo proizvodnjo in jih delimo z vami. Smo podjetje, ki svoje zaposlene in svoje stranke razume kot del širše družine.
Pekarna Pečjak je družinsko podjetje, katerega začetki segajo v leto 1972, ko je ustanovitelj gospod Stanislav Pečjak odprl obrat za proizvodnjo keksov. Danes, z več kot petdesetletno tradicijo proizvodnje visoko kakovostnih prehrambnih izdelkov, Pekarna Pečjak z letnim prometom 60,9 milijonov evrov v 2024, zaposluje 430 ljudi.
Vse se je začelo s keksi
Zgodba Pekarne Pečjak se je začela na Vrhniki, v obrtni delavnici, v kateri smo izdelovali kekse. Stanislav Pečjak, Jože Adamič in Herman Kovač so se posla lotili v časih, ko je bilo slovensko podjetništvo še v povojih.
Skrbimo za varno in pozitivno delovno okolje, podpiramo zdravo ravnotežje med delom in prostim časom, druženje in kakovostno družinsko življenje. Spodbujamo izobraževanje zaposlenih in bodočih kadrov. Dobrodošli so tudi invalidi in ljudje z motnjami v razvoju. Vsak si zasluži priložnost, da skozi delo prispeva k blaginji družbe.
Zagotavljamo okusno, varno, kakovostno in prehransko uravnoteženo hrano. Skrbimo za zdravo in okusno prehrano v vrtcih, šolah in drugih javnih zavodih. V naših živilih ni odvečne soli, industrijskih transmaščobnih kislin, nepotrebnih umetnih barvil ali konzervansov. Aktivno ozaveščamo javnost o najrazličnejših vidikih sodobne prehrane.
Odgovorno zmanjšujemo hrup, svetlobno onesnaževanje, porabo energije, vode in celoten ogljični odtis. Zmanjšujemo odpadke pri surovinah in pomagamo zmanjševati zavržke hrane. Podpiramo trajnostno, ekološko in humano pridelavo surovin ter ob enaki kakovosti dajemo prednost lokalnim dobaviteljem. Spodbujamo rastlinsko prehrano.
Poleg evropske in nacionalne zakonodaje pri svojem poslovanju sledimo najstrožjim standardom branže. Standarde poslovanja zato ves čas dvigamo in tako skrbimo za vrhunsko kakovost vseh procesov v podjetju ter za varno in kakovostno hrano za svoje kupce.
V Pekarni Pečjak smo leta 2006 pridobili standard IFS in od takrat ga uspešno dosegamo vsako leto. To dokazuje, da dosegamo najvišje mednarodne standarde varne in kakovostne proizvodnje hrane, naša hrana pa je preverjeno varna in neoporečna.
Naš proizvodni proces že od leta 2000 temelji tudi na načelih in principih HACCP. To pomeni, da iz vidika varnosti živil in morebitnih tveganj redno, vsakodnevno spremljamo, preverjamo in potrjujemo delo v vseh fazah celotnega procesa od prihoda sestavin v podjetje do izhoda izdelkov iz podjetja.
Doseganje visoke kakovosti naših izdelkov je del strategije podjetja in to upoštevamo v vseh procesih našega poslovanja. Številni certifikati, ki smo jih pridobili za določene izdelke in jih čez leta skrbno ohranjamo, so dokaz prizadevnega dela naših strokovnjakov razvojnega in proizvodnega teama.
Certifikat za ekološka živila smo v našem podjetju pridobili leta 2018, in sicer za vse svoje ekološke testenine. To pomeni, da so vse naše ekološke testenine pripravljene samo iz ekološko pridelanih sestavin ter tudi sicer ustrezajo evropskim predpisom in pravilniku o ekološki pridelavi in predelavi kmetijskih pridelkov oziroma živil. Odlikujejo jih maloštevilne, preproste in visokokakovostne ekološko pridelane sestavine ter odlična okus in aroma. S certifikatom za ekološka živila se odlikujejo naše eko testenine in nekateri brezglutenski izdelki Joyens.
Leta 2017 smo pridobili certifikat V-label vegan za naše veganske izdelke. Ti segajo od sladkega peciva do samostojnih jedi in prilog, ponudbo veganskih izdelkov pa ves čas tudi širimo.