Če ste nestrpno pričakovali kateri izdelki so letos potrdili svojo odličnost, so zdaj znani rezultati.

Vsa pekovska branža v februarju pričakuje rezultate senzoričnega ocenjevanja kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic. Najpomembnejša priznanja podeljuje Gospodarska Zbornica Slovenije. Iz leta v leto sodeluje več podjetij z več izdelki. Kupci tem izdelkom zaupajo in jih kupujejo, zato jih je večina na trgu že dlje časa.

Nagrajeni izdelki

V Pekarni Pečjak vsako leto izberemo izdelke, ki jih prijavimo na ocenjevanje. Tudi letos je vseh 15 prijavljenih izdelkov prejelo priznanje Odlični pekovski izdelek. Izbrani izdelki so iz skupine najbolj prodajanih izdelkov za dopeko na prodajnem mestu. Le-te na policah najdemo pod blagovno znamko Pekarne Pečjak ali pa pod trgovskimi blagovnimi znamkami. Med izbranimi so tudi izdelki namenjeni kupcem, ki se prehranjujejo vegansko in izdelki s prehranskimi trditvami, namenjeni kupcem, ki so zahtevni do svoje prehrane.

Nagrajene izdelke lahko najdete pod BZ Pekarna Pečjak pri vseh večjih trgovcih in v vseh naših trgovinah: (fr. rogljič z mareličnim nadevom in posipom, ajdov rogljič z orehi, navihanček s čokoladno-lešnikovim nadevom, skutni burek, ajdov burek s skuto, mesni burek).

Izdelke pod BZ Hofer (fr. masleni rogljič, fr. rogljič z mareličnim nadevom, fr. rogljič s čokoladno-lešnikovim nadevom, skutin burek, mesni burek, jabolčni burek, navihanček čokolada-lešnik s posipom in navihanček čokolada-lešnik), ter pod BZ Lidl (rogljič s konopljino moko) pa na policah omenjenih trgovcev.

Raste pekarska panoga in pridobiva slovenski potrošnik

Silvester Pečjak, direktor Pekarne Pečjak: »Vsakoletno ocenjevanje izdelkov, ki morajo zadovoljevati strogim kriterijem, da prejmejo priznanje Odlični pekovski izdelek, spodbuja proizvajalce, da neprestano vzdržujemo najvišji nivo kvalitete. Iz leta v leto tudi bogatimo ponudbo pekovskih izdelkov. S tem raste pekarska panoga in hkrati pridobiva slovenski potrošnik, ki zares lahko izbira med kakovostnimi izdelki. Veseli nas, da so tudi letos vsi naši prijavljeni izdelki prejemniki zlatega odličja.«

Ogledalo izjemnosti slovenskih podjetij pekarskega sektorja

Dr. Tatjana Zagorc, direktorica GZS- Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij: » Visok delež nagrajenih izdelkov dokazuje, da podjetja na ocenjevanje prijavijo tiste izdelke, za katere so prepričana, da so vredni zlatega odličja. Odlični pekovski izdelki so ogledalo izjemnosti slovenskih podjetij pekarskega sektorja.«