Naša nova pakiranja testenin 400g odslej tudi v Sparu. Nekaj idej za recepte, tudi manj običajnih, pa predstavljamo v nadaljevanju.

ZAKAJ IZBRATI NAŠE JAJČNE TESTENINE

  • Jajčne testenine Pekarne Pečjak so izdelane iz 100% durum pšeničnega zdroba, ki je osnova vseh originalnih italijanskih testenin. Durum ima v primerjavi z belo moko več beljakovin, zato se testenine iz duruma kasneje razkuhajo.
  • Zanje uporabljamo jajca hlevske reje, ki so sveža pasterizirana jajca (ne jajca v prahu).
  • Za pripravo testenin se ohranjajo tradicionalni postopki priprave: valjanje, rezanje in ribanje testa ter ročno zlaganje in rahljanje med postopkom sušenja testenin. Zato je njihov videz nekoliko rustikalen, kot bi jih pripravili doma.
  • Jušne testenine: Fidelini in Jušni valjani rezanci spadajo med naše jušne testenine. Njihova odlika je v tem, da se lahko zakuhajo direktno v juho, pa ta še vedno ostane bistra.

Izberite novo pakiranje testenin: FIDELINI, ŠIROKI REZANCI ali JUŠNI VALJANI REZANCI 400g.

V Sparu lahko oktobra sodelujete v nagradni igri in se potegujete za nagrade: 10x paket naših testenin.

STE VEDELI?

Jušni valjani rezanci se uvrščajo med naše valjane testenine. Testo zanje valjamo, zato da dobimo boljšo strukturo izdelka. Njihova oblika je zato pravokotna. Najpogosteje se uporabljajo v juhah, lahko pa jih zakuhamo tudi v zadostni količini omake, na primer v voku.

Fidelini so znani tudi pod imenom »angel hair«. To so izjemno tanke testenine za juho ali prilogo v sedaj zelo aktualnih bovlah. Njihova priprava je zelo kratka (kuhanje 2 minuti): Od jušnih valjanih rezancev se ločijo tudi po obliki, ki je tu okrogla.

Široki rezanci so odlična priloga ali glavna jed. Podajo se tako k mesnim ali zelenjavnim jedem, kakor tudi številnim omakam (mesne, zelenjavne, smetanove, omake z raznimi siri,…). Pripravimo jih lahko tudi gratinirane ali celo na sladko (z orehi, makom, medom). Njihova struktura je nekoliko hrapava, zato se omaka bolje oprime testenine.

RECEPTI S FIDELINI, JUŠNIMI VALJANIMI IN ŠIROKIMI REZANCI

1.Preizkusite malce drugačen recept, ki ga je pripravila Evita Antončič, finalistka lanskega največjega kuharskega showa pri nas: Azijska solata s kozicami

2.Vas zanima kako se pripravi prava Rimska carbonara, oglejte si recept.

3. Indijska vegetarijanska skleda pripravljena s fidelini ali kratkimi fidelini, kakor vam ustreza.

4.Široki rezanci z grahovim pestom, zelo enostavno.

5. Kroketi Saint Florentin, ko ste že mislili, da poznate vse načine priprave testenin.

 

 

Še več receptov najdete na našem YT kanalu