Imate v mislih, da bi pojedli nekaj novega, okusnega, morda brez mesa? Včasih paše. Prav paše.

V našo prehrano vse bolj vstopajo izdelki, ki so v osnovi rastlinski (plant-based), pa vendar oponašajo izdelke živalskega izvora, kot je npr.meso. Vsled omenjenemu trendu smo pripravili burek, Burek à la mesniS poimenovanjem »burek à la mesni« (ki pomeni »kot mesni«) smo želeli povedati prav to – da je izjemno dobra alternativa mesnemu bureku, pri čemer nismo pristajali na kompromis pri okusu.

Nadev je pripravljen na osnovi stročnic (graha), čebule in začimb. Čeprav je pripravljen popolnoma brez mesastruktura in okus nadeva spominjata na goveje meso.

Izdelek je veganski. Poleg veganov in vegetarijancev je namenjen tudi vsem, ki bi se (morda le za določen čas) želeli izogniti mesu.

Izdelek je na analizi pridobil prehransko trditev Vir beljakovin (dosega kriterij, da vsaj 12 % energijske vrednosti živila zagotavljajo beljakovine), zato bo zanimiv tudi za kupce z aktivnim življenjskim slogom.

https://www.youtube.com/watch?v=c2oFD6yK0jY

Burek je ena najmočnejših skupin naših izdelkov. Kupci lahko izbirajo med zares široko paleto okusov, kamor spadajo:

  1. skutni,
  2. mesni,
  3. ajdov s skuto,
  4. s skuto in špinačo,
  5. jabolčni (veganski),
  6. bučni z jabolki (veganski)
  7. piščančji,
  8. krompirjev,
  9. porov in
  10. pizza burek.

Obstoječi skupini dodajamo nov izdelek, ki bo na voljo v dopeki na prodajnem mestu in v zamrznjeni obliki. Najdete ga v trgovinah Pekarne Pečjak in vseh večjih trgovcih (Spar, Mercator, Tuš in Hofer (pod imenom brezmesni burek)).

Na sejmu PLMA Amsterdam je bil izdelek prvič predstavljen novembra 2022. Po oceni posebne komisije je bil uvrščen v izbor »New Product Expo – Idea Supermarket area«, kjer so izbrani izdelki, ki predstavljajo najbolj zanimive novosti in jim zato pripada posebna predstavitev.