Najvišja priznanja stroke so nam motivacija, da še naprej trdno ostajamo na začrtani poti. Kakovost izdelkov je na prvem mestu.

Na letošnjem 23. senzoričnem ocenjevanju s področja pekarstva, slaščičarstva in testeninarstva je zlata priznanja za svoje izdelke prejelo 17 podjetij, med njimi tudi Pekarna Pečjak.

PREJEMNIKI LETOŠNJIH ODLIČIJ

Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS je priznanja podelila podjetjem: Conditus d.o.o., Delakorda d.o.o., Don Don d.o.o., Gostinske storitve in trgovina Jože Čož s.p., Hlebček d.o.o., Iz krušne peči d.o.o., Konditor d.o.o., Mercator IP d.o.o., Mlinopek d.d., Mlinotest d.d., Pekarna Pečjak d.o.o., Petrol d.d., PPS-Pekarne Ptuj d.o.o., Sastela d.o.o., Spar Slovenija d.o.o., Zebra patisseries, Abstrakt d.o.o. in Žito d.o.o..

NOVOST

Kategorijam kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, svežih slaščic v hladni verigi in testenin, sta bili letos dodani še kategoriji izdelkov iz testa in sendvičev.

KAJ PA PEKARNA PEČJAK

V Pekarni Pečjak smo prejeli 18 zlatih odličij za naslednje izdelke:

Fino pekovsko pecivo

Burek jabolčni v posodici za peko veganski / TBZ Hofer, 240 g
Burek mesni v posodici za peko / TBZ Hofer, 250 g
Burek mesni v posodici za peko, 220 g
Burek mesni / TBZ Lidl, 220 g
Burek skutin v posodici za peko / TBZ Hofer, 250 g
Burek skutin / TBZ Lidl, 220 g
Burek skutni v posodici za peko, 220 g
Navihanček čokolada-lešnik, 80 g
Navihanček čokolada-lešnik / TBZ Hofer, 80 g
Navihanček čokolada-lešnik z lešnikovim posipom / TBZ Hofer, 80 g
Rogljič francoski maslen / TBZ Hofer, 75 g
Rogljič s čokoladno-vanilijevim nadevom / TBZ Hofer, 85 g
Rogljič z mareličnim nadevom, 70 g
Rogljič francoski z mareličnim nadevom / TBZ Hofer, 85 g
Rogljič s konopljino moko / TBZ Lidl, 65 g

Izdelki iz testa
Cmoki marelični Finest Bakery / TBZ Hofer, 1 kg
Njoki brez skute Nature’s Gold / TBZ Hofer, 1 kg
Njoki pirini Nature’s Gold / TBZ Hofer, 800 g

Dr. Tatjana Zagorc, direktorica GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij: »Strokovni senzorični panel je svojo pozornost in znanje tudi letos posvetil vsem izdelkom in vsakemu posebej ter opredelil njihovo skladnost s kriteriji, ki opredeljujejo odlično kakovost. Podjetja so ponovno dokazala, da je v tradiciji moč, v razvoju pa prihodnost. Ko znaš združiti oboje, je odlična kakovost izdelkov neizogibna

PEKARSTVO V SLOVENIJI

V Sloveniji se z dejavnostjo pekarstva, slaščičarstva in testeninarstva ukvarja 336 gospodarskih družb, ki skupaj zaposlujejo 4.297 ljudi. Njihovi čisti prihodki od prodaje znašajo 377,1 milijonov EUR. Več v brošuri