Borovničev štrudelj

Že pečen štrudelj iz vlečenega testa z okusnim nadevom iz borovnic in skute.
Hladen ali malce pogret, v obeh izvedbah je božanski.
✔bogat nadev

  • 100%
    SLO skuta
  • vegetarijansko

6,20 

  • Zamrznjeno
  • 30 min

Pečen hitro zamrznjen izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

SKUTNO borovničev nadev 60 % (SKUTA 33 %, voda, sladkor, mešanica za SKUTNI nadev 6 % (modificiran koruzni in krompirjev škrob, sladkor, posneto MLEKO v prahu, MLEČNE beljakovine, sončnično olje, PŠENIČNI škrob, SIR v prahu (SIR, emulgirane soli: E 339, E 331 in E 452, kislina: citronska kislina, aroma), JAJCA v prahu, naravna aroma, PŠENIČNE vlaknine, glukozni sirup, kislini: E 270 in E 327, aroma, sol), kisla SMETANA, borovnice 31 %), PŠENIČNA bela moka, voda, sončnično olje, koruzni škrob, jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje sojo, oreške (lešnike, orehe, mandlje) in sezam. *rastlinskega izvora

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 994 KJ/237 kcal
Maščobe 8,1 g
Od tega nasičene maščobe 2,3 g
Ogljikovi hidrati 33 g
Od teh sladkorji 15 g
Prehranske vlaknine 2,0 g
Beljakovine 6,9 g
Sol 0,54 g

Izdelek je primeren za takojšnje uživanje po odtajanju

Odtajanje v pečici/ mikrovalovni pečici

170 – 180 °C 25 – 30 min

Zamrznjen štrudelj vzamemo iz embalaže in ga v priloženem pekaču odtalimo in pogrejemo v pečici ogreti na 170–180 °C (25–30 minut) ali v mikrovalovni pečici na 500–800 W (5–7 minut).

Štrudelj v priloženem pladnju lahko pustimo, da se odtaja na sobni temperaturi (3–4 ure) ali cez noc v hladilniku (cca 6–8 ur). Postrežemo hladnega ali pogrejemo v pečici ogreti na 170–180 °C (7–10 minut) ali mikrovalovni pečici na 500–800 W (2–3 minute). Pred serviranjem po želji potresemo s sladkorjem, ponudimo z vaniljevo kremo, stepeno sladko smetano, sladoledom...