Cmoki s slivovim nadevom

Seveda jih lahko naredite tudi sami - a zakaj bi zapravljali čas?
✔ 45% sadni delež v nadevu

  • vegetarijansko

  • Zamrznjeno
  • 11 min

Hitro zamrznjeni izdelek iz krompirjevega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

Voda, slivov nadev 20 % (slive 35 %, jabolka 10 %, sladkor, voda, modificiran škrob, karamelni sirup, kislina: citronska kislina, konzervans: kalijev sorbat, cimet, aroma), PŠENIČNA bela moka, krompirjevi kosmiči 13 % (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), SKUTA, JAJCA, koruzni škrob, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma), jodirana sol, riževa moka. Lahko vsebuje sojo, oreške (lešnike, orehe, mandlje) in sezam. Lahko vsebuje delce koščic.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 744 kJ/176 kcal
Maščobe 2,5 g
Od tega nasičene maščobe 1,0 g
Ogljikovi hidrati 32 g
Od teh sladkorji 7,2 g
Prehranske vlaknine 1,4 g
Beljakovine 5,2 g
Sol 0,90 g

Iz embalaže vzemite toliko cmokov, kolikor jih nameravate pripraviti (4–6 kosov na osebo za samostojno jed, 2–3 kose, če jih boste postregli kot sladico). Preostale shranite v zamrzovalnik.

Kuhanje v kropu

10 – 13 min

V dovolj velikem loncu, da bodo cmoki lahko prosto plavali, zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Ko zavre, zamrznjene cmoke stresite v vodo in jih delno pokrijte. Kuhajte 10–13 minut, odcedite in splaknite z vodo. Postrezite kot samostojno jed ali kot sladico.

Kuhanje na sopari

10 – 13 min

V loncu ali voku zavrite vodo. Pokrijte, da hitreje zavre. Ko voda zavre, dajte nad lonec podstavek za kuhanje na sopari in nanj zložite zamrznjene cmoke. Kuhajte 10–13 minut. Postrezite kot samostojno jed ali kot sladico.

Zabelite z drobtinami

Kuhane cmoke lahko zabelite z drobtinami, popečenimi na maslu.

Nad paro na krožniku

Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.

Presenetite se

Skuhajte skupaj cmoke z različnimi nadevi, tako da vas bo vsak cmok posebej prijetno presenetil.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del cmokov, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.