- Sveže
Pšenični mešani kruh.
Sestavine
PŠENIČNA polbela moka, RŽENA moka T 1250, voda, RŽENO kislo testo (voda, mlečno kislinska kultura, RŽENA moka T1250, PŠENIČNA sladna moka), kvas, jodirana sol, sončnično olje, pražena RŽENA moka, dekstroza, emulgator E472e, sredstvo za uravnavanje kislosti E170, sredstvo za obdelavo moke E300. Lahko vsebuje: mleko, jajca, sojo, orehe, lešnike, gorčično seme, sezam in volčji bob.
Hranilna vrednost
Na 100 g izdelka | |
---|---|
Energijska vrednost | 1057 kJ / 251 kcal |
Maščobe | 2,6 g |
Od tega nasičene maščobe | 0,5 g |
Ogljikovi hidrati | 48 g |
Od teh sladkorji | 1,6 g |
Prehranske vlaknine | |
Beljakovine | 8,2 g |
Sol | 1,40 g |
Hranjenje kruha
Pravilno shranjen kruh dlje časa ostane svež. Zato ga je najbolje shranjevati v čiste papirnate vrečke in vrečke iz blaga. Še posebno je to pomembno poleti, ko so pogoji za rast plesni, zaradi višjih temperatur in vlage, boljši.
Kruha ne hranimo blizu zelenjave in sadja.
V kolikor kupimo več kruha kot ga pojemo v dnevu ali dveh, ga svežega razrežimo in zamrznemo. Tako ga lahko vzamemo iz skrinje, ko ga potrebujemo.