- Sveže
- 4 min
- SI-EKO-002, kmetijstvo EU-izven EU
Sušene testenine z dodanim polnozrnatim pšeničnim zdrobom (50 %), ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
PIRIN zdrob*, voda. Do 13,5 % vode. Lahko vsebuje jajca. *iz kontrolirane ekološke pridelave.
Hranilna vrednost
Na 100 g izdelka | |
---|---|
Energijska vrednost | 1437 kJ/339 kcal |
Maščobe | 2,6 g |
Od tega nasičene maščobe | 1,0 g |
Ogljikovi hidrati | 64 g |
Od teh sladkorji | 1,0 g |
Prehranske vlaknine | 4,0 g |
Beljakovine | 13 g |
Sol | <0,10 g |
Na osebo skuhajte: za prilogo slabo prgišče svedrov (80 g), za glavno jed dobro prgišče (100 g), za zakuho pa za pest (150 g).
Kuhanje
V lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite svedre v lonec in delno pokrijte. Če imate radi čvrste testenine, jih kuhajte 4 minute, drugače nekoliko dlje. Ko so svedri kuhani, jih odcedite in uporabite za pripravo jedi.
Kuhanje- Recept: Šugo s svedri
Pokrijte lonec
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Naj bo lonec dovolj velik
Za kuhanje svedrov izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.
Kako kombinirati testenine in omake
Večje testenine kombinirajte z gostimi, robustnimi jedmi, manjše pa z nežnimi, gladkimi omakami.
Pred shranjevanjem ohladite na pultu
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.