- Sveže
- 4 min
- SI-EKO-002, kmetijstvo EU-izven EU
Sušene testenine s špinačo, ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
PŠENIČNI durum zdrob*, voda, špinača v prahu* (3 %). Do 13,5 % vode. Lahko vsebuje jajca. *iz kontrolirane ekološke pridelave.
Hranilna vrednost
Na 100 g izdelka | |
---|---|
Energijska vrednost | 1443 kJ/341 kcal |
Maščobe | 2,1 g |
Od tega nasičene maščobe | 0,5 g |
Ogljikovi hidrati | 66 g |
Od teh sladkorji | 0,8 g |
Prehranske vlaknine | 3,4 g |
Beljakovine | 13 g |
Sol | <0,10 g |
Na osebo skuhajte: za prilogo slabo prgišče polširokih rezancev (80 g), za glavno jed dobro prgišče (100 g), za zakuho pa za pest (150 g).
Kuhanje
V lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite polširoke rezance v lonec in delno pokrijte. Če imate radi čvrste testenine, jih kuhajte 4 minute, drugače nekoliko dlje. Ko so polširoki rezancu kuhani, jih odcedite in uporabite za pripravo jedi.
Kuhanje- Recept. Polširoki rezanci s piščancem
Pokrijte lonec
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Naj bo lonec dovolj velik
Za kuhanje polširokih rezancev izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.
Pred shranjevanjem ohladite na pultu
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Dodajte malo oljčnega olja
Če za prilogo skuhate polširoke rezance brez dodatkov, jih zmešajte z nekaj kapljicami oljčnega olja, tako da se ne sprijemajo.
Za pisan krožnik
Špinačne polširoke rezance za posebno lepe in okusne krožnike kombinirajte s konopljinimi, korenčkovimi ali polnozrnatimi polširokimi rezanci.
Kako kombinirati testenine in omake
Večje testenine kombinirajte z gostimi, robustnimi jedmi, manjše pa z nežnimi, gladkimi omakami.
Idealne omake za polširoke špinačne rezance
Zelo dobro se ujemajo z maslenimi in oljnatimi omakami milih okusov, lahko pa jih kombinirate tudi z vsem, s čimer vam prija špinača: s svežimi siri, kot je skuta, s trdimi siri, česnovo omako, gobami, piščancem …