Ekstra mini francoski rogljički

Privoščite sebi in svojim gostom ekstra mini crkljanje - ob kavi, čaju ali kar tako.

  • vegetarijansko

9,80 

  • Zamrznjeno
  • 12 min
  • 12 min

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

PŠENIČNA bela moka, margarina (rastlinska olja (palma, repica), voda, sol, emulgatorja: sončnični lecitin, E 471, aroma, konzervans: E 202, kislina: citronska kislina, antioksidanta: E 306 in E 304, barvilo: beta karoten, fermentirana PŠENIČNA moka), voda, MASLO 6 %, JAJCA, sladkor, kvas, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, oreške (lešnike, orehe, mandlje) in sezam.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 1507 kJ/360 kcal
Maščobe 19 g
Od tega nasičene maščobe 11 g
Ogljikovi hidrati 39 g
Od teh sladkorji 4,6 g
Prehranske vlaknine 2,2 g
Beljakovine 6,9 g
Sol 0,90 g

Iz embalaže vzemite toliko rogljičkov, kolikor jih nameravate pripraviti (5-6/osebo). Preostale shranite v zatesnjeni embalaži v zamrzovalnik.

Peka v pečici

10 – 15 min 180 – 200 °C 11 – 13 min

Rogljičke vzemite iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (10–15 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in pecite 11-13 minut. Postrezite kot sladico ali sladek prigrizek.

Pred peko poškropite z vodo

Rogljičke pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare lepše spečejo in so bolj rahli.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del rogljičev, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Temperatura je pomembna

Če rogljiče pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da pečete rogljiče in druge jedi iz kvašenega listnatega testa na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).