- Sveže
- Zamrznjeno
- 17 min
- 15 min
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca. / Pečeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki je primeren za takojšnje uživanje.
Sestavine
PŠENIČNA bela moka, margarina (rastlinska olja (palma, repica), voda, sol, emulgatorja: sončnični lecitin, E 471, aroma, konzervans: E 202, kislina: citronska kislina, antioksidanta: E 306 in E 304, barvilo: beta karoten, fermentirana PŠENIČNA moka), voda, čokoladno – LEŠNIKOV nadev 14 % (sladkor, rastlinske maščobe (sončnica, palma), čokolada 15 % (sladkor, manj masten kakav, kakavovo maslo), LEŠNIKI 10 %, polno MLEKO v prahu, emulgator: sončnični lecitin, arome), JAJCA, kvas, sladkor, LEŠNIKI 1 %, premaz (voda, sončnično olje, rastlinski proteini, dekstroza, maltodekstrin, koruzni škrob), jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, druge oreške (orehe, mandlje) in sezam.
Hranilna vrednost
Na 100 g izdelka | |
---|---|
Energijska vrednost | 1567 kJ / 375 kcal |
Maščobe | 21 g |
Od tega nasičene maščobe | 9,2 g |
Ogljikovi hidrati | 39 g |
Od teh sladkorji | 8,4 g |
Prehranske vlaknine | 2,2 g |
Beljakovine | 6,6 g |
Sol | 0,80 g |
Iz embalaže vzamete toliko rogljičkov, kolikor jih nameravate pripraviti (1-2 na osebo). Preostale shranite v zamrzovalnik.
Peka v pečici
Rogljičke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (15–20 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (14–17 minut). Servirajte kot sladico.
Pred peko poškropite z vodo
Rogljičke pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare lepše spečejo in so bolj rahli.
Dobro zatesnite embalažo
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del rogljičev, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Temperatura je pomembna
Če rogljiče pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da pečete rogljiče in druge jedi iz kvašenega listnatega testa na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).