Gibanica

Bogata sladica iz slovenskih jabolk, čudovito dišečega maka, hrustljavih orehov in sočne skute.

  • 100%
    SLO jabolka
  • vegetarijansko

  • Sveže
  • Zamrznjeno
  • 180 min

Hitro zamrznjeni fini pekovski izdelek, ki je primeren za takojšnje uživanje po odtajanju. / Fini pekovski izdelek, ki je primeren za takojšnje uživanje.

Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

SKUTIN nadev 27,7% (SKUTA 74%, sladkor, JAJČNI melanž, sladka SMETANA, arome), jabolka ribana 26,4%, PŠENIČNA bela moka, margarina (rastlinske maščobe (palmova, kokosova), sončnično olje, voda, jodirana sol, emulgator: E471, konzervans: E200, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma, barvilo: beta karoten), sončnično olje, sladka SMETANA, OREHI, sladkor, makov nadev 4% (mak 50%, sladkor, koruzni škrob, drobtine (PŠENIČNA moka, kvas, sol, pšenični slad, PŠENIČNI gluten, rastlinsko olje), koruzni škrob, JAJČNI beljak v prahu, aroma (vsebuje MLEKO), začimbe, jodirana sol), rozine 0,7% (rozine, sončnično olje), JAJČNI melanž, rum, cimet, aroma. Lahko vsebuje lešnike, mandlje, sojo in sezam.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 1323 kJ / 319 kcal
Maščobe 22 g
Od tega nasičene maščobe 8,0 g
Ogljikovi hidrati 27 g
Od teh sladkorji 16 g
Beljakovine 6,3 g
Sol 0,21 g

Gibanica je že pečena in jo je treba pred zaužitjem samo odtajati.

Odtajanje na sobni temperaturi

180 min

Gibanico odtajajte 3 ure na sobni temperaturi in postrezite kot sladico ali sladek prigrizek.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del gibanice, bodite pozorni, kako shranite preostanek. Preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.