Kaneloni z gobami

Ravno prav začinjene gobice v mehkem testu in hrustljavih drobtinicah.

  • vegetarijansko

9,60 

  • Zamrznjeno
  • 18 min

Panirani hitro zamrznjeni izdelek iz testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Priporočamo uživanje v okviru pestre in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.
Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

Testo: voda, PŠENIČNA bela moka, JAJCA, posneto MLEKO v prahu, sončnično olje, sladkor, jodirana sol. Gobov nadev 24 % (šampinjoni 51 % (šampinjoni, sol, kislina: citronska kislina, antioksidant: askorbinska kislina), voda, JAJCA, krompirjev škrob (gostilo: E 1412), ocvrta čebula (čebula, palmovo olje, PŠENIČNA moka, sol), gobova osnova (jodirana sol, maltodekstrin, kvasni ekstrakt, sladkor, sol, aroma, 3,9 % zgoščena osnova iz šampinjonov, palmova maščoba, 0,5 % Boletus edulis v prahu, česen v prahu, paradižnikov pire v prahu, 0,3 % šampinjoni, sirup karameliziranega sladkorja, čebula), poper, peteršilj). Panada 10 %: JAJCA, DROBTINE (PŠENIČNA bela moka, voda, kvas, jodirana sol, sladkor), PŠENIČNA bela moka, jodirana sol, poper. Lahko vsebuje sojo, listno zeleno, gorčično seme, oreške (lešnike, orehe, mandlje) in sezam.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 806 kJ/192 kcal
Maščobe 7,3 g
Od tega nasičene maščobe 1,7 g
Ogljikovi hidrati 24 g
Od teh sladkorji 2,5 g
Prehranske vlaknine 1,5 g
Beljakovine 6,9 g
Sol 0,90 g

Iz embalaže vzemite toliko kanelonov, kolikor jih nameravate pripraviti (2-3 na osebo za samostojno jed, 1-2 na osebo, če jih boste postregli kot prilogo). Preostale shranite v zamrzovalnik.

Peka v pečici

170 – 190 °C 25 – 30 min

Pečico ogrejte na 170–190 °C. Zamrznjene kanelone vzamete iz embalaže, jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko, rahlo premažete z oljem in pečete 25–30 minut (dokler niso zlatorumeni). Postrežete kot samostojno jed ali prilogo.

Priprava v mikrovalovni pečici

600-800 W 20 – 25 min

Zamrznjene kanelone vzamete iz embalaže, položite v keramično ali stekleno posodo, jih rahlo premažete z oljem ali vodo, posodo pokrijte in jih postavite v mikrovalovno pečico. Pecite 20–25 minut na 600–800 W. Postrežete kot samostojno jed ali prilogo.

Cvrtje

170 – 180 °C 6 – 8 min

Zamrznjene kanelone vzamete iz embalaže in ocvrete v segretem olju (6–8 minut pri temperaturi 170–180 °C). Postrežete kot samostojno jed ali prilogo.

Odtajanje skrajša čas pečenja

Kanelone lahko spečete zamrznjene ali jih prej odtajate. S tem čas pečenja ali cvrtja skrajšate za približno tretjino. Kanelone za 2–3 minute postavite v mikrovalovno pečico na 600–800 W ali za kakšno uro na sobno temperaturo. Odmrznjene kanelone specite ali ocvrite pri enaki temperaturi kot zamrznjene.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Naša panada je iz svežih jajc, drobtin in začimb

Namesto kupljenih panad pri nas izdelamo svojo panado. Spečemo kruh, ga zmeljemo v drobtine, zmešamo s svežimi stepenimi jajci in začimbami ter uporabimo za pripravo kanelonov.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del kanelonov, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.