Ladjice

Bogata vaniljeva krema in polovičke marelic na podlagi iz rahlega testa.

  • vegetarijansko

  • Sveže
  • Zamrznjeno
  • 25 min
  • 15 min

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca. / Pečeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki je primeren za takojšnje uživanje.

Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

PŠENIČNA bela moka, vaniljeva krema (min 20 %) (voda, pripravek za kremo z okusom vanilje (sladkor, modificiran škrob, sirotka v prahu (vsebuje MLEKO), palmova maščoba, glukozni sirup, kokosova maščoba, sredstvo za zgoščevanje: E 401, MLEČNE beljakovine, sol, stabilizator: E 450, aroma, barvilo: E 160a), ekstrakt vanilje), marelice (min 18 %), margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), voda, JAJCA, kvas, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, oreške (lešnike, orehe, mandlje) in sezam.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 1077 kJ/257 kcal
Maščobe 12 g
Od tega nasičene maščobe 6,4 g
Ogljikovi hidrati 31 g
Od teh sladkorji 7,3 g
Prehranske vlaknine 1,6 g
Beljakovine 4,6 g
Sol 0,70 g

Iz embalaže vzemite toliko ladjic, kolikor jih nameravate pripraviti (1-2 na osebo). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale ladjice shranite v zamrzovalnik.

Peka v pečici

20 – 30 min 180 – 200 °C 14 – 16 min

Ladjice vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (20–30 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (14–16 minut). Servirajte kot sladico ali sladek prigrizek.

Pred peko poškropite z vodo

Ladjice pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare lepše spečejo in so bolj rahle.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del ladjic, bodite pozorni, kako shranite preostanek. Preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Temperatura je pomembna

Če ladjice pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da pečete ladjice in druge jedi iz kvašenega listnatega testa na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).