- Sveže
Pšenični mešani kruh s semeni.
Sestavine
PŠENIČNA bela moka, voda, semena 24% (sončnična, bučna, lanena, SEZAMOVA semena v spremenljivih deležih) krompirjevi kosmiči in moka, PŠENIČNI zdrob, RŽENO kislo testo (voda, RŽENA moka T 1250, mlečno kislinske bakterije), krompirjev in koruzni škrob, sončnično olje, PŠENIČNA sladna moka, PŠENIČNI gluten, kvas, jedilna sol, ekstrakt slada (JEČMENOV slad, voda), JEČMENOVA sladna moka, kurkuma v prahu, encimi, sredstvo za obdelavo moke (askorbinska kislina). Lahko vsebuje mleko, soje, jajc, gorčičnega semena, orehov, lešnikov, mandljev, arašidov in volčjega boba.
Hranilna vrednost
Na 100 g izdelka | |
---|---|
Energijska vrednost | 1521 kJ / 363 kcal |
Maščobe | 15 g |
Od tega nasičene maščobe | 2,2 g |
Ogljikovi hidrati | 42 g |
Od teh sladkorji | 1,9 g |
Beljakovine | 12 g |
Sol | 1,10 g |
Hranjenje kruha
Pravilno shranjen kruh dlje časa ostane svež. Zato ga je najbolje shranjevati v čiste papirnate vrečke in vrečke iz blaga. Še posebno je to pomembno poleti, ko so pogoji za rast plesni, zaradi višjih temperatur in vlage, boljši.
Kruha ne hranimo blizu zelenjave in sadja.
V kolikor kupimo več kruha kot ga pojemo v dnevu ali dveh, ga svežega razrežimo in zamrznemo. Tako ga lahko vzamemo iz skrinje, ko ga potrebujemo.