- Sveže
- Zamrznjeno
- 17 min
- 12 min
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca. / Pečeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki je primeren za takojšnje uživanje.
Sestavine
Vaniljev nadev s čokoladnimi kapljicami 25 % (voda, pripravek za kremo z okusom vanilje 23 % (sladkor, modificiran škrob, sirotka v prahu (vsebuje MLEKO), palmova maščoba, glukozni sirup, kokosova maščoba, sredstvo za zgoščevanje: E 401, MLEČNE beljakovine, sol, stabilizator: E 450, aroma, barvilo: E 160a), čokoladne kapljice 20 % (sladkor, kakavova masa, kakavovo maslo, emulgator: SOJIN lecitin, naravni izvleček vanilje)), PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinska olja (palma, repica), voda, sol, emulgatorja: sončnični lecitin, E 471, aroma, konzervans: E 202, kislina: citronska kislina, antioksidanta: E 306 in E 304, barvilo: beta karoten, fermentirana PŠENIČNA moka), MASLO 4 %, JAJCA, sladkor, kvas, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje oreške (lešnike, orehe, mandlje) in sezam.
Hranilna vrednost
Na 100 g izdelka | |
---|---|
Energijska vrednost | 1358 kJ/325 kcal |
Maščobe | 17 g |
Od tega nasičene maščobe | 9,0 g |
Ogljikovi hidrati | 36 g |
Od teh sladkorji | 8,3 g |
Prehranske vlaknine | 1,9 g |
Beljakovine | 5,6 g |
Sol | 0,70 g |
Iz embalaže vzemite toliko špiral, kolikor jih nameravate pripraviti (1-2 na osebo). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale špirale shranite v zamrzovalnik.
Peka v pečici
Špirale vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (15–20 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (11–13 minut). Servirajte kot sladico ali sladek prigrizek.
Pred peko poškropite z vodo
Špirale pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare lepše spečejo in so bolj rahle.
Dobro zatesnite embalažo
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del špiral, bodite pozorni, kako shranite preostanek. Preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Temperatura je pomembna
Če špirale pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da pečete špirale in druge jedi iz kvašenega listnatega testa na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).