Mini dvobarvni francoski rogljički

Mi jim rečemo kar zebrice, čudovito polepšajo in izboljšajo jutranjo kavo.

  • vegetarijansko

  • Sveže
  • Zamrznjeno
  • 12 min
  • 13 min

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca. / Pečeni izdelek iz kvašenega listnatega testa, ki je primeren za takojšnje uživanje.

Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

PŠENIČNA bela moka, nadev kakav 25 % (sladkor, sirotka v prahu (vsebuje MLEKO), modificiran krompirjev škrob E 1414, kakav v prahu 12 %, palmova maščoba, posneto MLEKO v prahu, sredstvo za zgoščevanje: E 401, aroma, jodirana sol), margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), voda, JAJCA, kvas, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, oreške (lešnike, orehe, mandlje) in sezam.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 1621 kJ / 388 kcal
Maščobe 22 g
Od tega nasičene maščobe 11 g
Ogljikovi hidrati 41 g
Od teh sladkorji 1,8 g
Prehranske vlaknine 2,5 g
Beljakovine 5,3 g
Sol 0,80 g

Iz embalaže vzemite toliko rogljičkov, kolikor jih nameravate pripraviti (3-4/osebo). Preostale shranite v zatesnjeni embalaži v zamrzovalnik.

Peka v pečici

10 – 15 min 170 – 190 °C 12 – 14 min

Rogljičke vzemite iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (10–15 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 170–190 °C in pecite 12-14 minut. Postrezite kot sladico ali sladek prigrizek.

Pred peko poškropite z vodo

Rogljičke pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare lepše spečejo in so bolj rahli.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del rogljičev, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Temperatura je pomembna

Če rogljiče pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da pečete rogljiče in druge jedi iz kvašenega listnatega testa na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).