Mini pizza žepki

Vse sestavine klasične pice v enem grižljaju.

  • svinjsko
    meso

8,60 

  • Zamrznjeno
  • 12 min
  • 13 min

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

Sestavine: PŠENIČNA bela moka, nadev pizza 24 % (paradižnik, riban SIR, pasterizirana mesnina (svinjsko meso 72 %, voda, sol, začimbe, sredstvo za zgoščevanje: E 407a, maltodekstrin, dekstroza, stabilizatorji: trifosfati, antioksidant: natrijev eritorbat, izvleček začimb, konzervans: natrijev nitrit), šampinjoni (šampinjoni, sol, kislina: citronska kislina, antioksidant: askorbinska kislina), sladkor, jodirana sol, origano), voda, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), kvas, JAJCA, jodirana sol, sladkor, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, oreške (lešnike, orehe, mandlje) in sezam.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 1000 kJ/238 kcal
Maščobe 9,5 g
Od tega nasičene maščobe 4,9 g
Ogljikovi hidrati 32 g
Od teh sladkorji 1,7 g
Prehranske vlaknine 1,9 g
Beljakovine 5,6 g
Sol 0,90 g

Iz embalaže vzemite toliko mini žepkov, kolikor jih nameravate pripraviti (5-6 na osebo za samostojno jed, 3-4 na osebo za prigrizek). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale žepke shranite v zamrzovalnik.

Peka v pečici

10 – 15 min 180 – 200 °C 12 – 15 min

Žepke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (10–15 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in jih dajte peči (12–15 minut). Servirajte kot samostojno jed ali slani prigrizek.

Pred peko poškropite z vodo

Žepke pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare lepše spečejo in so bolj rahli.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del žepkov, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Temperatura je pomembna

Če žepke pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da pečete žepke in druge jedi iz kvašenega listnatega testa na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).