- Zamrznjeno
- 17 min
- 12 min
Hitro zamrznjen izdelek iz kvašeno listnatega testa z dodatkom polnozrnate zmesi, ter z nadevom, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
Jabolčni nadev 38 %, (jabolka 80 %, pripravek za kremo z okusom vanilje (sladkor, modificiran škrob, sirotka v prahu (vsebuje MLEKO), palmova maščoba, glukozni sirup, kokosova maščoba, sredstvo za zgoščevanje: E 401, MLEČNE beljakovine, sol, stabilizator: E 450, aroma, barvilo: E 160a), sladkor, citrona, cimet), PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), MASLO, polnozrnata mešanica 3,0 % (SOJIN drobljenec, laneno seme, RŽENA sladna moka, RŽEN drobljenec, PŠENIČNA moka, PŠENIČNI otrobi, PŠENIČNA polnozrnata moka, emulgatorja: E472e in E322, RŽENA moka, sredstvo proti sprijemanju: E170, repično olje, PŠENIČNA sladna moka, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, encimi, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina), JAJCA, kvas, PŠENIČNI otrobi, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu, sredstvo za podaljšanje svežine testa (naravni kvas iz PŠENIČNE moke v prahu, emulgatorja: E 472, E 471, encimi, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina). Lahko vsebuje oreške (lešnike, orehe, mandlje), sezam in gorčično seme.
Hranilna vrednost
Na 100 g izdelka | |
---|---|
Energijska vrednost | 1019 kJ/243 kcal |
Maščobe | 8,3 g |
Od tega nasičene maščobe | 4,4 g |
Ogljikovi hidrati | 35 g |
Od teh sladkorji | 10 g |
Prehranske vlaknine | 3,2 g |
Beljakovine | 5,0 g |
Sol | 0,60 g |
Iz embalaže vzemite toliko špiral, kolikor jih nameravate pripraviti (1-2 na osebo). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale špirale shranite v zamrzovalnik.
Peka v pečici
Špirale vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (15–20 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (11–13 minut). Servirajte kot sladico ali sladek prigrizek.
Pred peko poškropite z vodo
Špirale pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare lepše spečejo in so bolj rahle.
Dobro zatesnite embalažo
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del špiral, bodite pozorni, kako shranite preostanek. Preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Temperatura je pomembna
Če špirale pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da pečete špirale in druge jedi iz kvašenega listnatega testa na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).