Mini temne maslene špirale z jabolčnim nadevom

Slovenska jabolka, vanilja in temno masleno testo - je sploh lahko še boljše?

  • vegetarijansko

9,10 

  • Zamrznjeno
  • 17 min
  • 12 min

Hitro zamrznjen izdelek iz kvašeno listnatega testa z dodatkom polnozrnate zmesi, ter z nadevom, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Priporočamo uživanje v okviru pestre in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.
Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

Jabolčni nadev 38 %, (jabolka 80 %, pripravek za kremo z okusom vanilje (sladkor, modificiran škrob, sirotka v prahu (vsebuje MLEKO), palmova maščoba, glukozni sirup, kokosova maščoba, sredstvo za zgoščevanje: E 401, MLEČNE beljakovine, sol, stabilizator: E 450, aroma, barvilo: E 160a), sladkor, citrona, cimet), PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), MASLO, polnozrnata mešanica 3,0 % (SOJIN drobljenec, laneno seme, RŽENA sladna moka, RŽEN drobljenec, PŠENIČNA moka, PŠENIČNI otrobi, PŠENIČNA polnozrnata moka, emulgatorja: E472e in E322, RŽENA moka, sredstvo proti sprijemanju: E170, repično olje, PŠENIČNA sladna moka, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, encimi, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina), JAJCA, kvas, PŠENIČNI otrobi, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu, sredstvo za podaljšanje svežine testa (naravni kvas iz PŠENIČNE moke v prahu, emulgatorja: E 472, E 471, encimi, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina). Lahko vsebuje oreške (lešnike, orehe, mandlje), sezam in gorčično seme.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 1019 kJ/243 kcal
Maščobe 8,3 g
Od tega nasičene maščobe 4,4 g
Ogljikovi hidrati 35 g
Od teh sladkorji 10 g
Prehranske vlaknine 3,2 g
Beljakovine 5,0 g
Sol 0,60 g

Iz embalaže vzemite toliko špiral, kolikor jih nameravate pripraviti (1-2 na osebo). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale špirale shranite v zamrzovalnik.

Peka v pečici

15 – 20 min 180 – 200 °C 11 – 13 min

Špirale vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (15–20 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (11–13 minut). Servirajte kot sladico ali sladek prigrizek.

Pred peko poškropite z vodo

Špirale pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare lepše spečejo in so bolj rahle.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del špiral, bodite pozorni, kako shranite preostanek. Preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Temperatura je pomembna

Če špirale pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da pečete špirale in druge jedi iz kvašenega listnatega testa na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).