Mini žepki s kokosovim nadevom

Ko si zaželite tropskega okusa - v velikosti ljubkih grižljajev.

  • vegetarijansko

  • Sveže
  • Zamrznjeno
  • 12 min
  • 13 min

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca. / Pečeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki je primeren za takojšnje uživanje.

Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

PŠENIČNA bela moka, kokosov nadev 28 % (sladkor, MASLO, kokosova moka 17 %, voda, pripravek za kremo z okusom vanilje (sladkor, modificiran škrob, sirotka v prahu (vsebuje MLEKO), palmova maščoba, glukozni sirup, kokosova maščoba, sredstvo za zgoščevanje: E 401, MLEČNE beljakovine, sol, stabilizator: E 450, aroma, barvilo: E 160a), JAJCA, aroma), margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), voda, JAJCA, kvas, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, oreške (lešnike, orehe, mandlje) in sezam.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 1569 kJ/376 kcal
Maščobe 22 g
Od tega nasičene maščobe 13 g
Ogljikovi hidrati 37 g
Od teh sladkorji 11 g
Prehranske vlaknine 2,4 g
Beljakovine 5,7 g
Sol 0,70 g

Iz embalaže vzemite toliko mini žepkov, kolikor jih nameravate pripraviti (3-4 na osebo). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale žepke shranite v zamrzovalnik.

Peka v pečici

10 – 15 min 180 – 200 °C 12 – 15 min

Žepke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (10–15 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in jih dajte peči (12–15 minut). Servirajte kot sladico.

Pred peko poškropite z vodo

Žepke pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare lepše spečejo in so bolj rahli.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del žepkov, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Temperatura je pomembna

Če žepke pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da pečete žepke in druge jedi iz kvašenega listnatega testa na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).