Mini žepki z mareličnim nadevom

Drobni prigrizki s čudovito marelično sredico.

  • vegetarijansko

  • Sveže
  • Zamrznjeno
  • 12 min
  • 13 min

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca. / Pečeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki je primeren za takojšnje uživanje.

Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

PŠENIČNA bela moka, marelični nadev 25 % (sladkor, marelice 30 %, voda, glukozni sirup, modificiran škrob: E 1442, kislina: citronska kislina, gostili: E 460i, E 466, želirno sredstvo: pektin, barvilo: beta karoten, naravna aroma, konzervans: kalijev sorbat), margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), voda, JAJCA, kvas, sladkor, jodirana sol, premaz (voda, sončnično olje, rastlinski proteini, dekstroza, maltodekstrin, koruzni škrob), sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, oreške (lešnike, orehe, mandlje) in sezam.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 1283 kJ/306 kcal
Maščobe 14 g
Od tega nasičene maščobe 7,5 g
Ogljikovi hidrati 39 g
Od teh sladkorji 14 g
Prehranske vlaknine 1,4 g
Beljakovine 5,2 g
Sol 0,80 g

Iz embalaže vzemite toliko mini žepkov, kolikor jih nameravate pripraviti (3-4 na osebo). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale žepke shranite v zamrzovalnik.

Peka v pečici

10 – 15 min 180 – 200 °C 12 – 15 min

Žepke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (10–15 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in jih dajte peči (12–15 minut). Servirajte kot sladico.

Pred peko poškropite z vodo

Žepke pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare lepše spečejo in so bolj rahli.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del žepkov, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Temperatura je pomembna

Če žepke pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da pečete žepke in druge jedi iz kvašenega listnatega testa na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).