Navihanci z nadevom iz gozdnih sadežev

Odlična ideja, ko si zaželite svežine sladko-kislega okusa gozdnih sadežev.

  • vegetarijansko

  • Sveže
  • Zamrznjeno
  • 25 min
  • 14 min

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca. / Pečeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki je primeren za takojšnje uživanje.

Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

PŠENIČNA bela moka, nadev iz gozdnih sadežev 30 % (sladkor, voda, jagode 12 %, borovnice 9 %, glukozno-fruktozni sirup, robide 6 %, modificiran škrob, malina 3 %, kislina: citronska kislina, želirno sredstvo: pektin, gostilo: E 460, naravna aroma, konzervans: kalijev sorbat), margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), voda, JAJCA, kvas, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje oreške (lešnike, orehe, mandlje), sojo in sezam.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 1313 kJ/313 kcal
Maščobe 14 g
Od tega nasičene maščobe 7,1 g
Ogljikovi hidrati 41 g
Od teh sladkorji 15 g
Prehranske vlaknine 2,3 g
Beljakovine 4,9 g
Sol 0,70 g

Iz embalaže vzemite toliko navihancev, kolikor jih nameravate pripraviti (1-2 na osebo). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale navihance shranite v zamrzovalnik.

Peka v pečici

20 – 30 min 180 – 200 °C 13 – 15 min

Pred peko poškropite z vodo

Navihance pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare lepše spečejo in so bolj rahli.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del navihancev, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Temperatura je pomembna

Če navihance pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da pečete navihance in druge jedi iz kvašenega listnatega testa na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).