Navihanci z vaniljevim nadevom

Prijetno kremast in čudovito dišeč vaniljev nadev v objemu rahlega, hrustljavega testa.

  • vegetarijansko

  • Sveže
  • Zamrznjeno
  • 25 min
  • 14 min

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca. / Pečeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki je primeren za takojšnje uživanje.

Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

Vaniljev nadev 30 % (voda, pripravek za kremo z okusom vanilje (sladkor, modificiran škrob, sirotka v prahu (vsebuje MLEKO), palmova maščoba, glukozni sirup, kokosova maščoba, sredstvo za zgoščevanje: E 401, MLEČNE beljakovine, sol, stabilizator: E 450, aroma, barvilo: E 160a), rastlinska krema (voda, rastlinske maščobe (olje palmovih koščic, palmovo olje), sladkor, MLEČNE beljakovine, stabilizatorja: E 420ii, E 463, emulgatorja: E 472e, SOJIN lecitin, kislina: kalijev fosfat, arome, barvilo: beta karoten, sol), ekstrakt vanilje), PŠENIČNA bela moka, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), voda, JAJCA, kvas, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje oreške (lešnike, orehe, mandlje) in sezam.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 1202 kJ/287 kcal
Maščobe 15 g
Od tega nasičene maščobe 8,5 g
Ogljikovi hidrati 34 g
Od teh sladkorji 6,8 g
Prehranske vlaknine 1,6 g
Beljakovine 5,1 g
Sol 0,80 g

Iz embalaže vzemite toliko navihancev, kolikor jih nameravate pripraviti (1-2 na osebo). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale navihance shranite v zamrzovalnik.

Peka v pečici

20 – 30 min 180 – 200 °C 13 – 15 min

Navihance vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (20–30 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (13–15 minut). Servirajte kot sladico.

Pred peko poškropite z vodo

Navihance pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare lepše spečejo in so bolj rahli.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del navihancev, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Temperatura je pomembna

Če navihance pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da pečete navihance in druge jedi iz kvašenega listnatega testa na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).