Orehovi štrukeljčki

Z orehi bogat nadev v kvašenem testu.

  • vegetarijansko

  • Sveže
  • Zamrznjeno
  • 30 min
  • 15 min

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca. / Pečeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki je primeren za takojšnje uživanje.

Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

PŠENIČNA bela moka, OREHOV nadev (min 24 %), (OREHI (min 61 %), sladkor, JAJCA, kisla SMETANA, voda, aroma, vanilin, cimet, citrona), margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), voda, JAJCA, kvas, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, druge oreške (lešnike, mandlje) in sezam.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 1609 kJ/386 kcal
Maščobe 24 g
Od tega nasičene maščobe 8,3 g
Ogljikovi hidrati 33 g
Od teh sladkorji 9,0 g
Prehranske vlaknine 1,9 g
Beljakovine 8,2 g
Sol 0,60 g

Iz embalaže vzemite toliko štrukeljčkov, kolikor jih nameravate pripraviti (1-2 na osebo). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale štrukeljčke shranite v zamrzovalnik.

Peka v pečici

15 – 20 min 180 – 200 °C 11 – 13 min

Štrukeljčke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (30 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (14–17 minut). Servirajte kot sladico ali sladek prigrizek.

Pred peko poškropite z vodo

Štrukeljčke pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare lepše spečejo in so bolj rahli.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del štrukeljčkov, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Temperatura je pomembna

Če štrukeljčke pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da pečete štrukeljčke in druge jedi iz kvašenega listnatega testa na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).