- Sveže
- Zamrznjeno
- 30 min
- 15 min
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca. / Pečeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki je primeren za takojšnje uživanje.
Sestavine
PŠENIČNA bela moka, OREHOV nadev (min 24 %), (OREHI (min 61 %), sladkor, JAJCA, kisla SMETANA, voda, aroma, vanilin, cimet, citrona), margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), voda, JAJCA, kvas, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, druge oreške (lešnike, mandlje) in sezam.
Hranilna vrednost
Na 100 g izdelka | |
---|---|
Energijska vrednost | 1609 kJ/386 kcal |
Maščobe | 24 g |
Od tega nasičene maščobe | 8,3 g |
Ogljikovi hidrati | 33 g |
Od teh sladkorji | 9,0 g |
Prehranske vlaknine | 1,9 g |
Beljakovine | 8,2 g |
Sol | 0,60 g |
Iz embalaže vzemite toliko štrukeljčkov, kolikor jih nameravate pripraviti (1-2 na osebo). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale štrukeljčke shranite v zamrzovalnik.
Peka v pečici
Štrukeljčke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (30 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (14–17 minut). Servirajte kot sladico ali sladek prigrizek.
Pred peko poškropite z vodo
Štrukeljčke pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare lepše spečejo in so bolj rahli.
Dobro zatesnite embalažo
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del štrukeljčkov, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Temperatura je pomembna
Če štrukeljčke pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da pečete štrukeljčke in druge jedi iz kvašenega listnatega testa na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).