Pirini cmoki z mareličnim nadevom

Klasičen recept, v katerem smo pšenično moko zamenjali s polnozrnato pirino moko.
✔ 45% sadni delež v nadevu

  • brez mleka
  • vegetarijansko

9,70 

  • Zamrznjeno
  • 11 min

Hitro zamrznjeni izdelek iz pirinega polnozrnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

Voda, marelični nadev 20 % (marelice 45 %, sladkor, voda, modificiran škrob, kislina: citronska kislina, konzervans: kalijev sorbat, barvilo: beta karoten, aroma), PIRINA polnozrnata moka 20 %, krompirjevi kosmiči (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), JAJCA, koruzni škrob, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma), jodirana sol, riževa moka. Lahko vsebuje mleko, sojo, oreške (lešnike, orehe, mandlje) in sezam. Lahko vsebuje delce koščic.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 849 kJ/201 kcal
Maščobe 3,0 g
Od tega nasičene maščobe 1,1 g
Ogljikovi hidrati 37 g
Od teh sladkorji 7,1 g
Prehranske vlaknine 2,3 g
Beljakovine 5,5 g
Sol 1,00 g

Iz embalaže vzemite toliko cmokov, kolikor jih nameravate pripraviti (4–6 kosov na osebo za samostojno jed, 2–3 kose, če jih boste postregli kot sladico). Preostale shranite v zamrzovalnik.

Kuhanje v kropu

10 – 13 min

V dovolj velikem loncu, da bodo cmoki lahko prosto plavali, zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Ko zavre, zamrznjene cmoke stresite v vodo in jih delno pokrijte. Kuhajte 10–13 minut, odcedite in splaknite z vodo. Postrezite kot samostojno jed ali kot sladico.

Kuhanje na sopari

10 – 13 min

V loncu ali voku zavrite vodo. Pokrijte, da hitreje zavre. Ko voda zavre, dajte nad lonec podstavek za kuhanje na sopari in nanj zložite zamrznjene cmoke. Kuhajte 10–13 minut. Postrezite kot samostojno jed ali kot sladico.

Zabelite z drobtinami

Kuhane cmoke lahko zabelite z drobtinami, popečenimi na maslu.

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Nad paro na krožniku

Skuhajte skupaj cmoke z različnimi nadevi, tako da vas bo vsak cmok posebej prijetno presenetil.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del cmokov, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.