Pizza margerita

Sveže pečena pizza doma, v le nekaj minutah.

  • brez jajc
  • vegetarijansko

  • Zamrznjeno
  • 15 min
  • 12 min

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca. / Hitro zamrznjeni polpečeni izdelek iz kvašenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Priporočamo uživanje v okviru pestre in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.
Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

Testo: PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), kvas, sladkor, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), jodirana sol, posneto MLEKO v prahu. Nadev: riban SIR 24 %, omaka za pizzo 14 % (paradižnik, voda, sladkor, jodirana sol, origano). Lahko vsebuje jajca, sojo, oreške (lešnike, orehe, mandlje) in sezam.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 987 kJ/234 kcal
Maščobe 7,1 g
Od tega nasičene maščobe 4,4 g
Ogljikovi hidrati 30 g
Od teh sladkorji 1,7 g
Prehranske vlaknine 1,1 g
Beljakovine 12 g
Sol 1,28 g

Pri pripravi bodite pozorni, ali pripravljate surovo ali polpečeno pico.

Peka v pečici

10 – 20 min 180 – 220 °C 5 – 20 min

Zamrznjeno pico vzemite iz embalaže, jo položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in jo odtajajte. Surovo pico odtajajte 15–20 minut, polpečeno pico pa 10–15 minut. Medtem ogrejte pečico: za surovo pico na 200–220 °C, za polpečeno pico pa na 180–200 °C. Surovo pico pecite 15–20 minut, polpečeno pa 5–8 minut. Postrezite kot samostojno jed.

Dodajte nadev

Pizza je že namazana s paradižnikovo omako in posuta z naribanim sirom, lahko pa jo obogatite z dodatki po svojem okusu: zelenjavo, mesninami, različnimi vrstami sira …

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del pice, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.