- Zamrznjeno
- 15 min
- 12 min
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca. / Hitro zamrznjeni polpečeni izdelek iz kvašenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
Testo: PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), kvas, sladkor, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), jodirana sol, posneto MLEKO v prahu. Nadev: riban SIR 24 %, omaka za pizzo 14 % (paradižnik, voda, sladkor, jodirana sol, origano). Lahko vsebuje jajca, sojo, oreške (lešnike, orehe, mandlje) in sezam.
Hranilna vrednost
Na 100 g izdelka | |
---|---|
Energijska vrednost | 987 kJ/234 kcal |
Maščobe | 7,1 g |
Od tega nasičene maščobe | 4,4 g |
Ogljikovi hidrati | 30 g |
Od teh sladkorji | 1,7 g |
Prehranske vlaknine | 1,1 g |
Beljakovine | 12 g |
Sol | 1,28 g |
Pri pripravi bodite pozorni, ali pripravljate surovo ali polpečeno pico.
Peka v pečici
Zamrznjeno pico vzemite iz embalaže, jo položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in jo odtajajte. Surovo pico odtajajte 15–20 minut, polpečeno pico pa 10–15 minut. Medtem ogrejte pečico: za surovo pico na 200–220 °C, za polpečeno pico pa na 180–200 °C. Surovo pico pecite 15–20 minut, polpečeno pa 5–8 minut. Postrezite kot samostojno jed.
Dodajte nadev
Pizza je že namazana s paradižnikovo omako in posuta z naribanim sirom, lahko pa jo obogatite z dodatki po svojem okusu: zelenjavo, mesninami, različnimi vrstami sira …
Pred shranjevanjem ohladite na pultu
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Dobro zatesnite embalažo
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del pice, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.