Rženi domači kruh

Rustikalni hlebec iz ržene in manjšega dela pšenične polbele moke.
✔ prehranska trditev: Vir prehranske vlaknine
✔ z dodatkom droži (aktivno kislo testo)

  • brez jajc
  • brez mleka
  • vegetarijansko

  • Sveže

Pirin kruh.

Priporočamo uživanje v okviru pestre in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.
Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

RŽENA moka T 1250, voda, PŠENIČNA polbela in bela moka, PŠENIČNI zdrob, aktivno RŽENO kislo testo – droži (voda, mlečno kislinska kultura, RŽENA moka T1250, PŠENIČNA sladna moka), krompirjevi kosmiči, sončnično olje, kvas, PŠENIČNI gluten, jodirana sol, encimi. Lahko vsebuje mleko, sojo, sezam, lešnike, orehe, mandlje, jajca.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 1000 kJ / 237 kcal
Maščobe 2,9 g
Od tega nasičene maščobe 0,4 g
Ogljikovi hidrati 44,0 g
Od teh sladkorji 1,4 g
Prehranske vlaknine 4,9 g
Beljakovine 7,2 g
Sol 1,00 g

Hranjenje kruha

Pravilno shranjen kruh dlje časa ostane svež. Zato ga je najbolje shranjevati v čiste papirnate vrečke in vrečke iz blaga. Še posebno je to pomembno poleti, ko so pogoji za rast plesni, zaradi višjih temperatur in vlage, boljši.

Kruha ne hranimo blizu zelenjave in sadja.

V kolikor kupimo več kruha kot ga pojemo v dnevu ali dveh, ga svežega razrežimo in zamrznemo. Tako ga lahko vzamemo iz skrinje, ko ga potrebujemo.