Skutni štrudelj

Že pečen štrudelj iz vlečenega testa z okusnim nadevom iz skute.
Enostavno odtajate, po želji pogrejete in uživate.
✔bogat nadev

  • 100%
    SLO skuta
  • vegetarijansko

5,10 

  • Zamrznjeno
  • 30 min

Pečen hitro zamrznjen izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Priporočamo uživanje v okviru pestre in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.
Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

SKUTNI nadev 57 % (SKUTA 66 %, sladkor, JAJCA, PŠENIČNI zdrob, sončnično olje, palmova maščoba, MASLO, kisla SMETANA, citrona, vanilin), PŠENIČNA bela moka, voda, sončnično olje, koruzni škrob, jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje sojo, oreške (lešnike, mandlje, orehe) in sezam. *rastlinskega izvora>

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 988 KJ/235 kcal
Maščobe 6,0 g
Od tega nasičene maščobe 2,4 g
Ogljikovi hidrati 34 g
Od teh sladkorji 15 g
Prehranske vlaknine 2,5 g
Beljakovine 9,9 g
Sol 0,51 g

Izdelek je primeren za takojšnje uživanje po odtajanju.

Odtajanje v pečici/ mikrovalovni pečici

170 – 180 °C 25 – 30 min

Zamrznjen štrudelj vzamemo iz embalaže in ga v priloženem pekaču odtalimo in pogrejemo v pečici ogreti na 170–180 °C (25–30 minut) ali v mikrovalovni pečici na 500–800 W (5–7 minut).

Štrudelj v priloženem pladnju lahko pustimo, da se odtaja na sobni temperaturi (3–4 ure) ali cez noc v hladilniku (cca 6–8 ur). Postrežemo hladnega ali pogrejemo v pečici ogreti na 170–180 °C (7–10 minut) ali mikrovalovni pečici na 500–800 W (2–3 minute). Pred serviranjem po želji potresemo s sladkorjem, ponudimo z vaniljevo kremo, stepeno sladko smetano, sladoledom...