Slane skutne blazinice

Čudovito rahli slani prigrizki iz listnatega testa in skute.

  • vegetarijansko

  • Sveže
  • Zamrznjeno
  • 22 min

Hitro zamrznjeni izdelek iz listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca. / Pečeni izdelek iz listnatega testa z nadevom, ki je primeren za takojšnje uživanje.

Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

SKUTNI nadev 40 % (SKUTA 75 %), JAJCA, kisla SMETANA, PŠENIČNI zdrob, jodirana sol), PŠENIČNA bela moka, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), voda, sončnično olje, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje sojo, oreške (lešnike, orehe, mandlje) in sezam. *Rastlinskega izvora

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 1212 kJ/291 kcal
Maščobe 19 g
Od tega nasičene maščobe 9,6 g
Ogljikovi hidrati 21 g
Od teh sladkorji 2,8 g
Prehranske vlaknine 2,2 g
Beljakovine 7,9 g
Sol 1,00 g

Iz embalaže vzemite toliko blazinic, kolikor jih nameravate pripraviti (5-6 na osebo za samostojno jedi, 3-4 na osebo za prigrizek). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale blaziniceshranite v zamrzovalnik.

Peka v pečici

180 – 200 °C 20 – 25 min

Blazinice vzamete iz embalaže in položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečico ogrejte na 180–200 °C in jih pecite (20–25 minut). Servirajte kot slani prigrizek.

Premažite z jajcem

Če želite, da se skorja blazinic še lepše zlato zapeče, jo pred pečenjem premažite s stepenim jajcem.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del blazinic, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Temperatura je pomembna

Če blazinice pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da pečete blazinice in druge jedi iz listnatega testa na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).