Špinačni tortelini

Idealno razmerje med milim okusom testenine in polnim okusom špinačnega nadeva.

  • vegetarijansko

8,60 

  • Zamrznjeno
  • 9 min

Hitro zamrznjene polnjene jajčne testenine, ki jih je treba obdelati po navodilih proizvajalca.

Priporočamo uživanje v okviru pestre in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.
Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

Sestavine: PŠENIČNI durum zdrob, špinačni nadev 30 % (SKUTA 61 %, krompirjevi kosmiči (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), rafinirano sončnično olje, SIR, špinača v prahu 2,4 %, jodirana sol, poper, muškatni orešček), JAJCA 12 %, voda. Lahko vsebuje sojo. Jajca iz hlevske reje.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 1064 kJ/252 kcal
Maščobe 4,3 g
Od tega nasičene maščobe 1,1 g
Ogljikovi hidrati 41 g
Od teh sladkorji 1,8 g
Prehranske vlaknine 2,4 g
Beljakovine 11,0 g
Sol 0,78 g

Iz embalaže vzamete toliko tortelinov, kolikor jih nameravate pripraviti (150 gramov za samostojno jed, 100 gramov, če jih boste postregli kot prilogo). Preostale shranite v zamrzovalnik.

Kuhanje

8 – 10 min

Torteline vzamete iz embalaže in kuhate v slanem kropu 8–10 minut. Postrezite kot samostojno jed ali prilogo.

Kuhanje- Recept: Paradižnikova juha s špinačnimi tortelini

Kuhanje - Recept: Tortelini s sušenimi paradižniki

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del tortelinov, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.