- Sveže
Pšenični mešani kruh.
Sestavine
PŠENIČNA polbela moka, voda, RŽENA moka T 1250, RŽENO kislo testo (voda, mlečno kislinska kultura, RŽENA moka, PŠENIČNA sladna moka), PŠENIČNA črna moka, krompirjevi kosmiči, jodirana sol, kvas, sončnično olje. Lahko vsebuje mleko, sojo, sezam, lešnike, orehe, mandlje, jajca.
Hranilna vrednost
Na 100 g izdelka | |
---|---|
Energijska vrednost | 908 kJ / 215 kcal |
Maščobe | 2,2 g |
Od tega nasičene maščobe | 0,4 g |
Ogljikovi hidrati | 41 g |
Od teh sladkorji | 1,5 g |
Beljakovine | 7,8 g |
Sol | 1,20 g |
Hranjenje kruha
Pravilno shranjen kruh dlje časa ostane svež. Zato ga je najbolje shranjevati v čiste papirnate vrečke in vrečke iz blaga. Še posebno je to pomembno poleti, ko so pogoji za rast plesni, zaradi višjih temperatur in vlage, boljši.
Kruha ne hranimo blizu zelenjave in sadja.
V kolikor kupimo več kruha kot ga pojemo v dnevu ali dveh, ga svežega razrežimo in zamrznemo. Tako ga lahko vzamemo iz skrinje, ko ga potrebujemo.