Testo za lazanjo

Sveže zamrznjeno (predkuhano) testo za sočno lazanjo po vašem okusu.

  • brez mleka
  • vegetarijansko

26,00 

  • Zamrznjeno
  • 144 min
  • 42 min

Hitro zamrznjeno jajčno testo, ki ga je treba toplotno obdelati.

Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

PŠENIČNI durum zdrob, JAJCA (20 %), voda.
Lahko vsebuje mleko in sojo. Jajca iz hlevske reje.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 1224 kJ/289 kcal
Maščobe 3,3 g
Od tega nasičene maščobe 0,9 g
Ogljikovi hidrati 53 g
Od teh sladkorji 0,6 g
Prehranske vlaknine 2,7 g
Beljakovine 11 g
Sol 0,10 g

Iz embalaže vzemite toliko testa, kot ga nameravate pripraviti, preostanek pa shranite v zatesnjeni embalaži v zamrzovalnik.

Peka v pečici

144 min 200 – 250 °C 40 – 45 min

Testo odtajajte čez noč v hladilniku in ga nato uporabite za pripravo lazanje. Pecite 40-45 minut na 200-250 °C.

Tradicionalni italijanski kaneloni

Testo za lazanjo narežite na trakove in uporabite za pripravo pravih italijanskih kanelonov z različnimi nadevi. Kanelone zložite v pekač, jih prelijte z bešamelom, lahko jih tudi posujete s sirom. Pecite v pečici pri 200–220 °C 40–45 minut.

Pripravite slane prigrizke

Testo za lazanjorazrežite na manjše kose, nadevajte jih z različnimi nadevi in stisnite skupaj. Lahko jih oblikujete v zaprte rolice, mošnjičke, žepke … Ocvrite v olju na 160 °C (2–3 minute).

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del testa, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.