- Zamrznjeno
- 144 min
- 42 min
Hitro zamrznjeno jajčno testo, ki ga je treba toplotno obdelati.
Sestavine
PŠENIČNI durum zdrob, JAJCA (20 %), voda.
Lahko vsebuje mleko in sojo. Jajca iz hlevske reje.
Hranilna vrednost
Na 100 g izdelka | |
---|---|
Energijska vrednost | 1224 kJ/289 kcal |
Maščobe | 3,3 g |
Od tega nasičene maščobe | 0,9 g |
Ogljikovi hidrati | 53 g |
Od teh sladkorji | 0,6 g |
Prehranske vlaknine | 2,7 g |
Beljakovine | 11 g |
Sol | 0,10 g |
Iz embalaže vzemite toliko testa, kot ga nameravate pripraviti, preostanek pa shranite v zatesnjeni embalaži v zamrzovalnik.
Peka v pečici
Testo odtajajte čez noč v hladilniku in ga nato uporabite za pripravo lazanje. Pecite 40-45 minut na 200-250 °C.
Tradicionalni italijanski kaneloni
Testo za lazanjo narežite na trakove in uporabite za pripravo pravih italijanskih kanelonov z različnimi nadevi. Kanelone zložite v pekač, jih prelijte z bešamelom, lahko jih tudi posujete s sirom. Pecite v pečici pri 200–220 °C 40–45 minut.
Pripravite slane prigrizke
Testo za lazanjorazrežite na manjše kose, nadevajte jih z različnimi nadevi in stisnite skupaj. Lahko jih oblikujete v zaprte rolice, mošnjičke, žepke … Ocvrite v olju na 160 °C (2–3 minute).
Pred shranjevanjem ohladite na pultu
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Dobro zatesnite embalažo
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del testa, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.