Vodni vlivanci za juho

Klasična zakuha za govejo juho.
✔ 100% durum pšenični zdrob za vse jajčne testenine

  • brez mleka
  • vegetarijansko

  • Sveže
  • 8 min

Sušene jajčne testenine, ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

PŠENIČNI durum zdrob, JAJCA (20 %), voda.
Do 13,5 % vode. Jajca iz hlevske reje.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 1636 kJ/387 kcal
Maščobe 3,7 g
Od tega nasičene maščobe 1,1 g
Ogljikovi hidrati 71 g
Od teh sladkorji 1,2 g
Prehranske vlaknine 3,4 g
Beljakovine 16 g
Sol 0,10 g

Za zakuho skuhajte za pest (15 g) vodnih vlivancev na osebo.

Kuhanje

8 min

Vlivance stresite v vrelo juho, skuhajte (8 minut) in postrezite. Lahko pa jih skuhate tudi posebej in jih kuhane stresete v juho. V tem primeru v lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite vlivance v lonec in delno pokrijte. Če imate radi čvrste testenine, jih kuhajte 8 minut, drugače nekoliko dlje. Ko so vlivanci kuhani, jih odcedite in postrezite v juhi ali uporabite za pripravo drugih jedi.

Kuhanje- Recept: Mineštra s testeninami

Kuhanje- Recept: Enolončnica z vodnimi vlivanci

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Naj bo lonec dovolj velik

Za kuhanje vlivancev izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.

Za bistre in zelenjavne juhe

Tradicionalno se vodni vlivanci uporabljajo kot zakuha za govejo juho, lahko pa jih pripravite tudi v fižolovi in drugih zelenjavnih juhah.

Za hitro pripravljeno prilogo

V Pekarni Pečjak izdelujemo tanjše vodne vlivance, za jušno zakuho, ter debelejše, ki so primerni za priloge in samostojne jedi. Kadar nimate časa za kuhanje debelejših vlivancev, pa lahko prilogo pripravite tudi iz tanjših vlivancev.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.